NRK Meny
Normal

Opprør i fengsel i Venezuela

Politiet i Venezuela har satt i verk en storstilt operasjon for å få kontroll over et overfylt fengsel utenfor hovedstaden Caracas.

El Rodeo-fengselet, Venezuela

Sikkerhetsvakter går gjennom El Rodeo-fengselet i Venezuela, der 22 personer mistet livet i forrige uke.

Foto: Alexander Gomez/Handout / Reuters

Minst 22 mennesker ble drept i opptøyer inne i fengselet El Rodeo for fem dager siden.

I dag satte politiet i Venezuela i verk en storstilt operasjon for å få kontroll på situasjonen. Sju personer ble skadd i løpet av de første timene etter at operasjonen ble satt i gang, blant dem var seks sikkerhetsfolk.

– Alle de skadde har blitt evakuert ut av fengselet, og vi har ikke fått meldinger om noen døde, sier landets viseminister for offentlig sikkerhet, Nestor Reverol til nyhetsbyrået AFP.

El Rodeo-fengselet, som ligger om lag 40 kilometer fra Caracas, ble opprinnelig bygd for å huse 750 innsatte. I dag teller fengselet 3600 innsatte.

Fengselsopprøret søndag er det mest voldelige siden 1999, da 27 personer døde i kamper mellom fengselsvakter og innsatte.

På landsbasis sitter det rundt 50.000 mennesker i venezuelanske fengsler, som ikke er beregnet på et høyere antall enn 15.000.

Hvert år blir flere enn 300 innsatte drept i landets fengsler, noe som gjør Venezuela til et av de mest voldelige landene på den vestlige halvkule.

El rodeo-fengselet i Caracas

El Rodeo-fengselet er konstruert for å huse 750 innsatte. I dag teller fengselet 3600 innsatte.

Foto: LEO RAMIREZ / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt