NRK Meny
Normal

Opprettholder sodomi-dom mot tidligere visestatsminister

Opposisjonsleder og tidligere visestatsminister, Anwar Ibrahim, ble tirsdag kjent skyldig i sodomi av malaysisk høyesterett.

Anwar Ibrahim

Anwar Ibrahim må tilbringe fem år i fengsel.

Foto: Samsul Said / Reuters/NTB Scanpix

Dermed må 67-åringen tilbringe fem år i fengsel.

Anklagene mot den tidligere visestatsministeren går ut på at han i 2008 hadde samleie med en mannlig medarbeider. Det er strengt ulovlig i det muslimske landet, og kan straffes med 20 års fengsel og pisking.

Anwar, som var en stigende stjerne i malaysisk politikk, ble først pågrepet i 1998, og tilbrakte seks år i fengsel før han ble løslatt. Saken ble gjenopptatt i 2008, og han ble dømt i 2011, men anket dommen til en høyere rettsinstans, hvor han i 2012 ble frikjent.

Påtalemyndigheten i Malaysia anket frikjennelsen, og 67-åringen ble igjen dømt for forholdet i mars i fjor, før høyesterett nå opprettholdt dommen.

Menneskerettsgrupper har reagert sterkt på rettsprosessen, som de mener er politisk motivert. Anwar selv mener det samme, og sier at det er et forsøk fra regjeringens side på å sabotere opposisjonen, ikke minst siden saken ble gjenopptatt rett etter at han vant valget i 2008.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt