NRK Meny
Normal

Opposisjonen ber om valgboikott

Egypts største opposisjonsbevegelse Muslimsk brorskap vil boikotte valgene i morgen og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.

Brorskapets leder Mohammed Habib

Brorskapets nestleder Mohammed Habib vil boikotte lokalvalgene etter at flere hundre av hans tilhengere er arrestert og bare 20 får stille til valg.

Foto: AMR NABIL / AP

Årsaken er at bare 20 av gruppens kandidater har fått lov til å stille i lokalvalgene der det skal besettes hele 52.000 seter.

– Vi oppfordrer det egyptiske folk til å boikotte lokalvalgene fordi myndighetene har satt rettferdigheten til side, sier bevegelses nestleder Mohammed Habib.

– Vi boikotter valget, legger han til.

Mange medlemmer av Muslimsk brorskap er arrestert.

Egyptere med bannere der det kreves at arresterte medlemmer av Muslimsk brorskap blir satt fri. Minst 900 er arrestert siden midt i februar.

Foto: KHALED DESOUKI / AFP

Flere hundre arrestert

Egyptiske myndigheter har slått hardt ned på brorskapet den siste tiden. Gruppens kandidater er blitt nektet å registrere seg i forkant av valget og flere hundre er arrestert.

Menneskerettighetssorganisasjoner har fordømt arrestasjonene.

Muslimsk brorskap ble forbudt i 1954, men partiets medlemmer stiller ofte som uavhengige kandidater i valgene.

President Hosni Mubaraks Nasjonale Demokratiske Parti har kandidater til alle setene som skal besettes i morgen, og det er ventet at det ikke vil bli stilt motkandidater i mer enn 10 prosent av valgkretsene, opplyser partikilder.

Muslimsk brorskap mener at myndighetene prøver å unngå et nytt valgnederlag etter at pro-islamske uavhengige vant rundt 20 prosent av plassene i nasjonalforsamlingen i parlamentsvalget i 2005.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt