Desperat leting etter overlevende

Kinesiske myndigheter har oppjustert tallet på døde etter jordskredene nordvest i Kina til 337.

I tillegg er 1.148 mennesker fortsatt savnet etter at jordras og stormflom rammet fylket Zhouqu i de nordvestre delene av Kina. Nå jobber redningsarbeidere desperat for å forsøke å redde flest mulig.

Soldater og hjelpearbeidere kjemper mot fortvilelsen, klokken, gjørmen og vrakrestene for å redde flest mulig etter jordskredene nordvest i Kina.

Les også: Mange ligger fortsatt i gjørma
Les også: Minst 127 døde i jordras i Kina
Les også:
Mangler penger for å hjelpe flomofrene

Det er tungt og farlig arbeide, og redningsarbeiderne har ofte ikke annet enn små spader til hjelp.

– Mange mennesker ble sperret inne. Nå er gjørme blitt det største problemet for redningsoperasjonen. Den er for tjukk til å gå eller kjøre gjennom, forteller fylkessjefen i Zhouqu i provinsen Gansu.

Begravet hundrevis av hus

Politi, brannfolk, helsepersonell og rundt 4500 soldater deltar i arbeidet i den hovedsakelig tibetanske regionen, hvor det i helgen falt uvanlig kraftig regn.

Video REDDET-KINA-090810-WW_MXF_Innboks.MP4

De kjemper mot fortvilelsen, tiden, gjørmen og vrakresten i de 300 bygningene som er regelrett begravet i jord, leire og vann. Og de kjemper mot kommende naturkatastrofer.

Ovenfor de rammede områdene jobbes det desperat med å tappe en insjø for vann. Innsjøen har bygget seg opp da en mur av rasrester blokkerte vannets vei. Med mer nedbør i vente er det fare for at den naturlige demningen brister.

Skulle det skje, vil det bety en ny flombølge i områdene som allerede er rammet.

Alt er ødelagt

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal den delen av befolkningen som har sluppet mer eller mindre uskadd fra naturkatastrofen ha begynt å flykte fra området med det lille av eiendeler de klarer å bære med seg.

Og de som blir igjen får det enda verre. Strømmen er kuttet i to tredeler av fylket, og vannet står fortsatt fire meter over normalt enkelte steder i byen.

Minst 45.000 mennesker er også evakuert fra området.

SISTE NYTT

Siste nytt