NRK Meny
Normal

Oppfordret til drap på soldater

En mann som under Muhammed-striden sa at han ønsket at britiske soldater i Irak ble brakt tilbake i likposer, er funnet skyldig i å ha oppfordret til drap.  

Britisk protest mot Muhammed-karikaturene

Muslimske demonstranter marsjerer mot den danske ambassaden i London i februar 2006. Rahman ble dømt for sin tale til demonstrantene.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP

Vi vil se dem komme hjem i likposer. Vi vil se blodet deres renne i Bagdads gater.

Mizanur Rahman

Det var i en tale under en demonstrasjon  mot Muhammed-tegningene i den danske avisen Jyllands-Posten Mizanur Rahman, som er 24 år,  kom med uttalelsen, og i retten ble det vist video fra demonstrasjonen.

- Vi vil se dem komme hjem i likposer. Vi vil se blodet deres renne i Bagdads gater, sa 24-åringen i en tale til demonstrantene.

Han hadde også plakater som oppfordret til halshogging av dem som fornærmer islam, og sa at han ønsket å se irakiske opprørsstyrker skyte ned britiske og amerikanske fly, på samme måte som en skyter ned fugler.

Demonstrasjonen ble holdt i nærheten av den danske ambassaden  i London i februar 2006, etter at  Jyllands-Posten hadde trykket en rekke karikaturer av Muhammed, som senere ble gjengitt i flere aviser.

Han oppfordret til drap i religionens navn.

Peter Wright, aktor

 I en tidligere rettsavgjørelse i samme sak i november ble Rahman funnet skyldig i å fremme rasistisk hat, men ikke i oppfordring til drap. Under den første rettssaken beklaget han uttalelsene og sa at han ikke trodde noen ville ta dem alvorlig.

Straffeutmålingen skal være klar 18. juli.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt