Oppfordrer belgiske politikerkoner til sexstreik

En kvinnelig belgisk senator oppfordrer alle politikerkonene i Belgia til å nekte sex inntil landet har fått ny regjering.

Demonstrasjoner i Belgia

Etter flere måneder med demonstrasjoner mot den uavklarte regjeringssituasjonen i Belgia, mener senator Marleen Temmerman at man må ty til sterkere virkemidler. Hun oppfordrer derfor til sexstreik.

Foto: GEORGES GOBET / Afp

Den belgiske sosialist-senatoren Marleen Temmerman oppfordrer sengepartnerne til alle landets parlamentsmedlemmer, senatorer og partiledere til å nekte sex for å løse regjeringskrisa i landet.

Det er 241 dager siden valget i Belgia, og landet står fortsatt uten regjering. Ingen andre eurpeiske land har stått så lenge uten regjering. Landet nærmer seg også verdensrekorden, som teller 249 regjeringsløse dager.

– Jeg ber ektefellene til alle forhandlerne om å avstå fra sex inntil en avtale er på plass. Dere må ikke ha sex før en ny administrasjon kan posere på slottstrappa, sier hun, ifølge Daily Telegraph.

Henta inspirasjon fra Kenya

Politikerne i Beliga har kranglet i mer en sju måneder om hvordan regjeringssituasjonen i landet skal løses.

Uenighet om skattereglementet og den administrative inndelinga er hovedårsaken til kranglingen. Det er særlig den fransktalende delen av befolkninga som er imot desentralisering, som de mener vil føre til full oppsplitting i Belgia.

– Nei, det kan ikke fortsette slik. La oss i stedet knipe sammen beina, oppfordrer Temmerman, ifølge nettavisa dbune.com.

Temmerman har latt seg inspirere av Kenya, der kvinnebevegelsen gikk inn for sexnekt etter en konflikt mellom den kenyanske presidenten og statsministeren i 2009.

– De bestemte seg for å nekte sex for å tvinge fram en politisk løsning, og oppfordra blant andre førstedama og kona til statsministeren til å delta i avholdenheten, sier hun.

Prostituerte ble lovet kompensasjon

Også de prostituerte i kenya ble lovet kompensasjon dersom de viste søstersolidaritet og detok i sexstreiken.

– I hvilken grad dette påvirka politikerne, har ikke blitt vitenskapelig bevist, men etter bare ei uke fikk de stabla på beina ei ny regjering, forteller Temmerman til Daily Telegraph.

Hun viser også til filosofen Aristofanes' verk Lysistrata, som handler om en sexstreik som førte til at krigen mellom Aten og Sparta ble avslutta.

Temmerman, som også er en anerkjent gynekolog, har ikke fått god respons fra alle sine politiske kollegaer. Særlig kristendemokratene er uenige i det kreative pressmidlet.

SISTE NYTT

Siste nytt

Amir Khan Muttaqi, utenriksminister fra Taliban, svarer på spørsmål angående en rekke planlagte bombeangrep i 2008.

Taliban-topp om drapet på norsk journalist: Man deler ikke ut søtsaker i krig

I 2008 ble journalisten Carsten Thomassen drept i et terrorangrep der Taliban påtok seg skylden. NRK spurte Talibans utenriksminister hva han ville si til nordmannens familie.