Hopp til innhold

– Trump beviser selv at han er uegnet

Barack Obama sier i en uttalelse at republikanernes presidentkandidat Donald Trump er «sørgelig uforberedt» og «uegnet» til å være president.

USA-SINGAPORE/

TALE: Barack Obama holdt tale i Det hvite hus tirsdag i forbindelse med besøket fra statsministeren i Singapore.

Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters

Avtroppende president Barack Obama oppfordrer republikanske ledere til å forkaste Donald Trump som presidentkandidat, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Obama mener Donald Trumps kritikk av ekteparet Khan, som mistet sin sønn da han tjenestegjorde som kaptein i den amerikanske styrken i Irak i 2004, viser nettopp hvor uegnet Donald Trump er som republikanernes presidentkandidat.

– Beviser selv at han er uegnet

– Jeg sa det forrige uke, og han fortsetter å bevise at det stemmer, sier Obama i en TV-tale fra Det hvite hus.

Flere ledende republikanere har tatt avstand til Trumps kritikk av familien Khan. På pressekonferansen tirsdag bemerket Obama også dette og viste til at flere ledende republikanere har fordømt ulike Trump-uttalelser, før han satte spørsmålstegn ved hvorfor de fortsatt vil ha Trump som kandidat.

Obama understreket også at det ikke bare er politiske motsetninger som ligger bak hans kritikk av Trump.

– Jeg var også politisk uenig med republikanernes kandidater under valget i 2008 og 2012, men jeg mente aldri at de ikke var skikket til jobben som president, sa Obama.

Talen ble holdt i forbindelse med et besøk fra Singapores statsminister i Det hvite hus.

Bytter side

En rekke kjente politikere og støttespillere fra det republikanske partiet har funnet ut at de ikke kan støtte Donald Trump sitt presidentkandidatur. Og flere har annonsert at de heller vil stemme på Hillary Clinton.

De mest prominente republikanerne som hittil har annonsert at deres stemme går til Hillary Clinton er Henry Paulson, Brent Scowcroft og Richard Armitage. Alle tre var en del av George W. Bush sin administrasjon, skriver Washington Post.

SISTE NYTT

Siste nytt