Mener oppblåsbar padde ligner på kinesisk kommunistleder

En 21 meter høy oppblåsbar padde har ført til at Kinas sensurvesen har måttet ta affære. På sosiale medier kommenteres det hvordan padda ligner på tidligere president Jiang Zemin.

Jiang Zemin sammenlignes med padde

Kinesiske nettbrukere mener likheten mellom Jiang Zemin og denne gigantiske padda er slående.

Foto: WANG ZHAO/Ng Han Guan (Montasje) / Afp/Ap

Den gullfargede paddefiguren ble utplassert i Yuan Tan-parken Beijing i forrige uke.

Figuren er laget av kunstneren Guo Yongyao og flyter rundt på et stort vannliljeblad på vannspeilet i parken.

Likhetstrekk

Men det som skulle være en turistattraksjon for besøkende i den kinesiske hovedstaden i sommer, har i tillegg blitt en stor snakkis på sosiale medier, skriver International Business Times.

Flere kinesiske nettbrukere mener gigantpaddas ansiktstrekk er slående lik tidligere president og generalsekretær i kommunistpartiet Jiang Zemin.

Laster Twitter-innhold

Han regjerte fra 1993 til 2003 og regnes som en representant for tredje generasjons lederskap i landet.

Han regnes fortsatt som en av de mest betydningsfulle i partiet, og fikk også tilnavnet «Padda» under sin regjeringstid.

Tok affære

Brukerne på det kinesiske nettsamfunnet Weibo har lagt ut bilder hvor padda er utstyrt med like briller som Jiang Zemin bruker, og da lufta måtte slippes ut av figuren på grunn av uvær i helga, begynte nettbrukerne å harselere med den tidligere presidentens helse.

Kinesiske myndigheter ser ikke ut til å more seg over kommentarene, og har nå sensurert all omtale av paddeskulpturen fra det kinesiske nettet.

Det statlige nyhetsbyrået Xinhua har også fjernet redaksjonell omtale av figuren fra sine nettsider.

Badeandprotest

I fjor var det en annen oppblåsbar figur som vakte oppsikt i Beijing, da en gigantisk gul badeand fløt rundt i havneområdet.

Referansene til denne figuren ble også sensurert tidligere i år, da nettbrukere manipulerte det ikoniske bildet fra Den himmelske freds plass fra 1989 og erstattet stridsvognene med badeender.

Kommunistpartiet fører streng kontroll med hva innbyggerne får lese om på internett, og folk som uttaler seg kritisk om regimet på nettet risikerer straffeforfølgelse.

En talsmann for Yuan Tan-parken sier til AFP at de foreløpig ikke har planer om å fjerne den kontroversielle padda fra parken.

Gigantisk badeand i Beijing

Den gigantiske anda av den nederlandske kunstneren Florentijn Hofman, har også blitt brukt til politisk satire i Kina.

Foto: Ng Han Guan / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt