NRK Meny
Normal

Obama ønsker seg Florida i bursdagsgave

USAs president Barack Obama har eget fly, en bil verdt flere millioner og et digert hus. Lørdag blir han 51 år, men hva gir man til en mann som har alt?

Barack Obama

President Barack Obama ble hyllet av sine egne da han talte i Florida torsdag.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / Ap

– Florida, foreslår Obama selv.

Under et besøk i Orlando i Florida torsdag fortalte han tilhengerne sine at han går inn for valgseier i solskinnsstaten i november.

– Å vinne i Florida hadde ikke vært en dårlig bursdagsgave, sa han til de frammøtte, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Også i 2011, da han ble 50 år, var bursdagsønsket valgrelatert. Da ønska han seg gjenvalg det påfølgende året.

Vant i 2008

Obama vant i Florida i 2008 da han seiret over republikanernes John McCain, men det kan se ut som kampen blir tøffere i år, blant annet på grunn av den økonomiske situasjonen i landet.

Hvordan selve dagen skal feires, er ikke kjent, men bursdagen gikk ikke ubemerka hen da han møtte tilhengere i Orlando, som ligger i USAs største vippestat Florida.

– Michelle sier jeg ser ut som en femtiåring

– Jeg blir 51 år på lørdag. 51! Men Michelle sier at jeg ser ut som en femtiåring, så det er ikke så ille, spøkte han, ifølge AFP.

Forsamlinga brøt deretter ut i en spontan bursdagssang for presidenten.

– Hadde jeg visst at dere skulle synge, hadde jeg tatt med kake. Og da kunne jeg blåst ut lysene. Bursdagsønsket mitt ville trolig vært relatert til valget.

En ny meningsmåling utført av Quinnipiac University for CBC News og New York Times viser at Obama ligger overraskende godt an i Florida med en ledelse på 51 prosent over Mitt Romneys 45 prosent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt