NRK Meny
Normal

Dekningen av Madeleine-saken kan ha kostet henne livet

- Det ville vært naturlig for en kidnapper å ta livet av fire år gamle Madeleine McCann på grunn av den brede og pågående dekningen av saken, sier Portugals riksadvokat.

Madeleine McCann
Foto: TOBIAS SCHWARZ / REUTERS

Riksadvokat Fernando Pinto Monteiro sier til magasinet Visao at Madeleine mest trolig er død.

- De vil finne henne

- Sjansen for at hun er død er større enn at hun er i live. Ville en kidnapper ha turt å kreve løsepenger så lenge en hel verden vet hvordan hun ser ut, spør han.

Madeleines foreldre, kate og Gerry McCann, ble "ekstremt fortvilet" da de hørte uttalelsen. Talspersonen deres, Clarence Mitchell, sier til The Sun at Monteiros uttalelse ikke var til stor hjelp.

- Vi er fortsatt helt sikre på at hun er i live. Tatt i betraktning at det ikke finnes bevis som tyder på det motsatte, mener vi det er mest sannsynlig at hun holdes et sted. Våre etterforskere jobber med saken og vi er sikre på at de vil finne henne, sier han.

- Vanskelig å oppklare

En portugisisk avis skrev i går at politiet i Portugal er i ferd med å avslutte saken. Politiet fastholder likevel at foreldrene er de hovedmistenkte.

- Ikke i drap men i å gjemme liket, for dødsfallet var trolig en ulykke, men vi har ikke gode nok bevis, uttaler politiet.

Portugals riksadvokat sier dessuten at "denne type kriminalitet er vanskelig å oppklare".

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt