Hopp til innhold

Omstridt kardinal går

Paven har i dag løst den amerikanske kardinalen Bernhard Law fra stillingen som leder av den katolske kirken i Boston.

Kardinal Law kom i søkelyset etter en rekke avsløringer av prester som har begått seksuelle overgrep mot mindreårige innenfor den katolske kirken i USA.

Law forsøkte uten hell å dekke over og dysse ned overgrepene.

Pave Johannes Paul har godtatt avskjedssøknaden til kardinalen, som i en årrekke har latt prester bli selv om de har misbrukt barn i sine embeter.

Kardinal Law griper pavens hånd under et møte i Vatikanet i dag. Foto: Reuters

Kardinal Law (71) var i audiens hos paven fredag formiddag, og fikk aksept for sitt ønske om å forlate embetet han har hatt siden 1984.

Ber om unnskyldning

- Jeg ber om unnskyldning til alle dem som har måttet lide på grunn av min utilstrekkelighet og mine feil, og jeg ber dem om tilgivelse. De spesielle omstendighetene som råder krever en stille avskjed. Jeg ber om at du husker meg i bønnene dine, sier kardinalen i en uttalelse.

De siste ukene er det utlevert dokumetner fra den katolske kirken i Boston som viser hvordan kardinal Law lot prester som hadde misbrukt barn, fortsette i sine stillinger til langt inne på 90-tallet.

450 ofre

Papirene er overlevert advokatene til 450 mennesker som sier de har blitt seksuelt misbrukt av prester i erkebispedømmet.

Kirken har blitt tvunget i kne av denne skandalen. Den har

avdekket noen av våre presters usselhet og en ukultur som har gjennomsyret ledernes handlinger, skriver avisen til

erkebispedømmet i Bostons, The Pilot.

Se også

SISTE NYTT

Siste nytt