Oljetog tok fyr i USA

To landsbyer måtte evakueres etter at et tog med 109 vogner lastet med råolje sporet av i den amerikanske delstaten West Virginia i natt.

To byer måtte evakueres etter at et tog med 109 vogner lastet med råolje sporet av i den amerikanske delstaten West Virginia i natt.

Toget var på vei fra North Dakota til Yorktown i delstaten i Virginia da det sporet av med Mount Carbon i West Virginia.

Se kart nederst i saken.

Flammer etter eksplosjon

Flammene slikket opp hver halvtime ettersom den ene vognen etter den andre eksploderte ved Mount Carbon.

Foto: Steve Keenan / Reuters

Lasten i de 109 vognene var råolje fra skiferoljefeltene i North Dakota som skulle fraktes til et oljedepot i Yorktown.

Flere av vognene med olje tok fyr og en eller to av vognene havnet i Kanawha River, elven som går ved siden av toglinjen.

Politisersjant Greg Duckworth sier at ni eller ti vogner tok eksploderte med en halvtimes mellomrom, etter at brannen i nabovognen varmet opp oljen i vognen til den tok fyr.

Ett hus tok fyr, men det er ikke meldt om personskader. To landsbyer i nærheten med til sammen 200 mennesker måtte evakueres.

– Opprydningen er ventet å ta flere dager og må vente på at brannen i vognene går ut av seg selv, sier brannkoordinator i Fayette County, Joe Crist, til nyhetsbyrået Reuters.

Andre på tre dager

Ulykken i Mount Carbon var den andre på tre dager der et godstog fullt av olje har tatt fyr i Nord-Amerika.

Lørdag sporet et tog med 100 vogner av i den nordlige delen av den kanadiske provinsen Ontario.

Toget fraktet olje fra tjæresand-feltene i provinsen Alberta. Sju av vognene tok fyr og de brant fortsatt mandag.

Togulykken i Lac-Megantic i Canada

Deler av småbyen Lac-Megantic ble jevnet med jorden i ulykken 6. juli 2013.

Foto: HO / Afp

Enorm økning i frakt av olje

Den verste ulykken i Nord-Amerika med oljefrakt per tog de siste årene skjedde i juli 2013 da et tog eksploderte ved småbyen Lac-Megantic i den kanadiske delstaten Quebec. 47 mennesker mistet livet i ulykken.

De siste årene har det vært en eksplosiv økning i tallet på godstog som frakter olje i Nord-Amerika.

Utviklingen av tjæresand-feltene i Canada og oljeskifer-feltene i USA har gjort at olje utvinnes på steder der det ikke er rørledninger til å frakte oljen til forbrukerne.

Oljen fraktes derfor med tog. I Canada økte oljefrakten fra 500 jernbanevogner i 2009 til 140.000 jernbanevogner i 2013, viser tall fra den canadiske jernbanesammenslutningen, Canadian Railway Association.

De to ulykkene på tre dager ventes å øke presset mot myndighetene i de to landene om å skjerpe sikkerhetskravene for oljetransporten, skriver Reuters.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt