Oljetog sporet av og tok fyr i Oregon

Et tog lastet med olje har sporet av og krasjet i Columbia-elven i Oregon i USA. Det stiger svart røyk opp fra ulykkesstedet.

Tog avsporet i Oregon

TOG MED RÅOLJE I BRANN: TOGULYKKE: Toget fra Union Pacific fraktet råolje og sporet av og havnet i Columbia-elven i Oregon.

Foto: Mark B. Gibson / Ap

Oljetoget fra Union Pacific skal ha havnet i et dypt elvegjel nær byen Mosier, ifølge det lokale nyhetsnettstedet Oregonlive.com. Ulykkesstedet ligger på Oregon-siden av grenseelven Columbia River, rundt 110 kilometer øst for Portland.

TV-kanalen Koin6 melder at det er åtte vogner lastet med olje som har sporet av.

En av vognene står i brann, bekrefter Ken Armstrong som er en talsmann for det lokale brannvesenet til nyhetsbyrået AP.

200 elever fra den lokale skolen er evakuert. Skolen ligger få meter fra ulykkesstedet.

Laster Twitter-innhold

Det stiger tykk, svart røyk opp fra ulykkesstedet. Røyksøylen er synlig på lang avstand.

Lokaltv-kanalen KGW sender direkte fra helikopter som henger over ulykesstedet.

Frykt for oljesøl i elven

Ifølge Koin6 har det rent olje ut på ulykkesstedet, og det er stor frykt for at oljen kan forurense den naturskjønne Columbia-elven.

Trafikken er stanset på flere hovedveier i området, og politi og brannvesen ber folk respektere sperringene så de får arbeide i fred.

På Twitter er det postet flere bilder og videoer fra ulykkesstedet.

Laster Twitter-innhold

Ulykken skjer nettopp der hvor mange har advart mot å transportere råolje. De har pekt på farene ved å frakte oljen gjennom det berømte landskapet.

Lange oljetog

Union Pacific skal frakte to typer olje på togene på linjen som går langs Columbia-elven. Den ene typen er en tykk, voksaktig olje fra Utah, og den andre skiferolje fra Bakken-feltet i Nord-Dakota.

Siden i fjor har selskapet fraktet olje fra Bakken på tog som er nærmere to kilometer lange hver uke på Oregon-siden av elven til Tacoma, skriver Oregonlive.com. Det er uklart hvilken type olje som er på toget som har sporet av.

På ulykkesstedet ligger vognene hulter til bulter på skinnegangen.

Laster Twitter-innhold

Silas Bleakley som arbeider på en restaurant i Mosier, sier han kjente det i gulvet da toget sporet av.

Togvogner i zikkzakk

– Jeg løp ut og da så jeg røyken, forteller han til nyhetsbyrået AP. Da han nærmet seg ulykkesstedet og kom opp på en bro, så han at jernbanetankene lå på tvers av sporet.

Et annet øyenvitne, Brian Shurton, kjørte også opp til jernbanebroen for å se etter at han hadde hørt en serie høye smell.

– Heldigvis beveget ikke toget seg så fort. dersom det hadde kjørt fortere, ville skadene ha vært mye større, sier han til AP.

Fare for miljøet

Lokale miljøaktivister har allerede fornyet sitt krav om at oljetransporten må bort fra toglinjen.

– Å frakte råolje med tog er en konstant fare for våre lokalsamfunn og for miljøet, sier Jared Margolis som er jurist på Center for Biological Diversity i Eugene, Oregon.

Laster kart, vennligst vent...

TOG MED RÅOLJE I BRANN: Toget fra Union Pacific fraktet råolje og sporet av og havnet i Columbia-elven i Oregon.

SISTE NYTT

Siste nytt