Oksana døde etter gruppevoldtekt

En 18 år gammel ukrainsk kvinne døde i dag etter skadene hun fikk i en gruppevoldtekt.

Oksana Makar

Oksana Makar har vært innlagt på sykehus med kritiske brannskader inntil hun døde av skadene hun ble påført da hun ble voldtatt av tre menn i begynnelsen av mars.

Foto: NTB Scanpix/ Ap

Oksana Makar ble tidligere i mars voldtatt av tre menn. Hun ble satt fyr på, nesten kvalt og deretter etterlatt på en byggeplass.

Kritiske brannskader

Hun har vært innlagt på sykehus med kritiske brannskader siden voldtekten skjedde 10. mars. Legene amputerte den ene foten hennes, et ben og en arm i et forsøk på å berge livet hennes. Men i dag melder ukrainske helsemyndigheter at kvinnen er død.

Dødsårsaken skal være brannskader og skader på lungene, melder nyhetsbyrået Ap.

Protester i Ukraine etter voldtekt

Politiet fjerner demonstranter som protesterer mot løslatelsen av to voldtektsmistenkte ukrainere.

Foto: STRINGER / NTB Scanpix/ Reuters

Protester i gatene

Saken har vakt sinne og ført til store protester i Ukraina siden to av tre mistenkte gjerningspersoner ble løslatt.

Et mobilbilde av Oksana Makar har gått verden rundt etter den brutale gruppevoldtekten. Det samme har bilder av protestaksjonene som fant sted etter at to av de tre mistenkte voldtektsmennene be satt fri, angivelig fordi familiene til de mistenkte har mektige kontakter innen politivesenet og myndighetene.

De to mennene er nå pågrepet på nytt, og sammen med den tredje personen er de nå siktet for voldtekt, mens en av dem er siktet for drapsforsøk. Det er ventet at siktelsen vil utvides etter at kvinnen nå er død.

SISTE NYTT

Siste nytt