Ifølge Den internasjonale journalistføderasjonen IFJ økte tallet igjen i 2018 etter flere år med nedgang.
– Disse hensynsløse voldshandlingene viser en alvorlig mangel på respekt for menneskeverdet og har snudd en positiv utvikling som viste en nedgang i journalistdrap de siste tre årene, sier Philippe Leruth, president i IFJ.
84 av de drepte var journalister, kamerafolk og teknikere, mens de øvrige ti var ansatt som sjåfører og vakter. Seks av de drepte var kvinner.
Viktoria Marinova var en av de seks kvinnelige drapsofrene.
Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFPI 2017 ble det meldt om 82 drepte journalister.
Afghanistan topper listen
Det farligste stedet for journalister i 2018 var Afghanistan, der 16 mediearbeidere ble drept i 2018.
I Mexico, der det oftest er kriminelle og narkotikakartellene som står bak, ble 11 journalister drept. Dette gjør Mexico til det farligste landet for pressearbeidere som ikke betegnes som en krigssone.
Ni journalister ble drept i Jemen, åtte i Syria, sju i India, seks i Somalia og fem i Pakistan og USA.
Palestinere holder opp plakater av reporteren Yaser Murtaja som ble drept 6. april. Murtaja ble skutt av israelske soldater under en demonstrasjon ved et grensegjerde på Gazastripen
Foto: THOMAS COEX / AFPTotalt ble det drept journalister fra 24 ulike stater i 2018.
Ifølge IFJ viser listen en konstant sikkerhetskrise for journalister. IFJ trekker særlig fram drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi.
Journalisten Jamal Khashoggi ble drept i Istanbul 2. oktober. Han ble sist sett da han gikk inn på det saudiarabiske konsulatet.
Foto: Virginia Mayo / APNorge best på pressefrihet
Norge er derimot på den andre enden av skalaen. Den internasjonale journalistorganisasjonen Reportere uten grenser mener Norge er det landet i verden der pressefriheten står sterkest. Det gir topplassering for andre året på rad i organisasjonens World Press Freedom Index.