Offensiv Trump satser på demokratiske stater

Etter å ha fått nytt håp av de siste meningsmålingene endret Donald Trump tirsdag taktikk og drev valgkamp i Pennsylvania og Wisconsin.

Donald Trump

En Donald Trump i godt humør møtte tirsdag forretningsmenn i Altoona, Wisconsin.

Foto: CARLO ALLEGRI / REUTERS

En meningsmåling utført for Washington Post og ABC News gir Donald Trump en oppslutning på 46 prosent, mot 45 prosent for Hillary Clinton.

Det er første gang siden mai i år at Trump ligger foran Clinton på en meningsmåling.

Tydelig fornøyd etter fremgangen drev Trump tirsdag valgkamp i Pennsylvania og Wisconsin.

Han åpnet dagen med en politisk tale i en by i Pennsylvania med det uvanlige navnet King of Prussia, som oversatt til norsk blir Kongen av Preussen.

– Vår skatteplan vil gi skattelette på 35 prosent til en middelklassefamilie med to barn. Middelklassen vår har ikke fått skikkelig respekt, skal jeg si dere, sa Trump under talen ifølge AFP.

Etter Pennsylvania dro Trump videre til Wisconsin der han møtte forretningsmenn før han skulle holde en tale på kvelden.

Trump-tilhengere i Wisconsin

Trump-tilhengere sto i kø for å høre sin mann tale i Eau Claire i Wisconsin, mens en demonstrant i forgrunnen holdt opp et skilt med teksten «Putin for Trump».

Foto: Matt Rourke / Ap

Teller valgmenn

Selv om han leder på meningsmålingene, ligger Trump fortsatt bak i flere av de viktige vippestatene som etter alt å dømme vil avgjøre valget.

For å nå opp til de 270 valgmennene som er nødvendig for sikre seieren i valget neste tirsdag, må Trump både vinne vippestatene og sikre seg en av delstatene som vanligvis er regnet som å helle til demokratene.

Wisconsin er nettopp en slik stat, og i 2012 vant Barack Obama delstaten med 53 prosent mot Mitt Romneys 46.

Nå bruker Trump verdifull tid og penger på å vinne delstatens ti valgmenn og i dag fikk han hjelp av Paul Ryan, lederen for Representantenes hus.

Ryan, som selv er fra Wisconsin, har distansert seg fra Trump gjennom valgkampen, men i dag gjorde han det klart at han har forhåndsstemt og gitt sin stemme til Trump, skriver Politico.

Clinton og Alicia Machado på valgmøte

Hillary Clinton hadde med segAlicia Machado, som vant Miss Universe i 1996, på valgmøtet i Florida tirsdag.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Clinton i Florida

Meningsmålingene har gjennom hele valgkampen vist at Clinton leder i Wisconsin og selv har hun ikke drevet valgkamp i delstaten siden primærvalget i vår.

President Barack Obama

President Barack Obama har nå kastet seg for fullt inn i valgkampen. I dag talte han Columbus, Ohio og oppfordret velgerne til å stemme på Clinton.

Foto: John Minchillo / Ap

Hennes visepresident-kandidat Tim Kaine har ikke vært i Wisconsin siden august, men i dag ble han sendt til dit i det som kan virke som et tegn på at Clintons valgstrateger ikke lenger er sikre på delstaten.

Clinton selv drev tirsdag valgkamp i Florida, delstaten der meningsmålingene viser at det er jevnest mellom de to kandidatene.

På et valgmøte i Dade City utenfor Tampa gikk hun til angrep på Trumps kvinnesyn.

Clinton gikk på scenen sammen med Alicia Machado, som vant Miss Universe i 1996. Trump har blant annet kritisert Machado for å ha lagt på seg etter at hun vant konkurransen.

– Trump «respekterer ikke kvinner», han bare «dømmer etter utseende», sa Machado, til folkemengden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt