Observatørenes nye sjef angrepet i Syria

FNs observatørstyrke ble angrepet av den syriske hærens stridsvogner i helgen.

SYRIA-CONFLICT-UN

Senegalesiske Babacar Gaye overtok ansvaret for FNs observatørstyrke i Syria etter den norske generalmajoren Robert Mood.

Foto: - / Afp/NTB Scanpix

Søndag ble bilkolonnen til generalløytnant Babacar Gaye - den nye lederen for FNs ubevæpnede observatørstyrke i Syria - angrepet. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon opplyser at observatørene satt i pansrede kjøretøy og at ingen ble skadet.

Ifølge han var det det hærens stridsvogner som stod bak angrepet.

– Ødelagte stridsvogner langs gatene

Senegalesiske Babacar Gaye overtok ansvaret for FNs observatørstyrke i Syria etter den norske generalmajoren Robert Mood.

Gaye har selv fortalt at han ble vitne til tungt bombardement da han besøkte byen Homs søndag, skriver NTB.

– Det var ødelagte stridsvogner langs gatene, og infrastruktur som broer var ødelagt, mens boliger langs hovedveiene inne i byen hadde store skader, fortalte Gaye om synet som møtte ham i Homs.

Besøket i Homs, som ligger sentralt i Syria, var hans første feltoppdrag som leder for observatørene.

Tror på seier i Aleppo

Kampen om landets største by - Aleppo- raste videre mandag. Syriske opprørere mener regimet vil møte sin skjebne i Aleppo, men hæren forsikrer at den fortsatt har kontroll.

Det var voldsomme kamper hele helgen i Aleppo, der regjeringsstyrkene blant annet har skutt raketter fra kamphelikoptre.

Mandag kunne innbyggere igjen høre artilleri og bombekastere i byen, samtidig som et av regjeringens kampfly sirklet over den sentrale bydelen Salaheddin.

Mens hæren har hevdet å ha fått kontroll over deler av Salaheddin, avviser opprørsstyrkene i byen at regjeringshæren har gjort framskritt.

– Regjeringsstyrkene har ikke rykket fram en meter, sier oberst Abdel Jabbar al-Oqaidi, leder for Den frie syriske hær (FSA) i Aleppo.

SISTE NYTT

Siste nytt