Oberst dømt for to drap og voldtekt

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kanadisk rett har dømt oberst Russell Williams til to livstidsdommer for drap, seksuelle overgrep og innbrudd.

Oberst Russell Williams

Oberst Russell Williams hadde en solid militær karriere.

Foto: Scanpix/Reuters
Williams i undertøy

Bildene av Williams i dameundertøy ble lagt frem som bevis i rettssaken mot ham. Han kledde seg i ofrenes undertøy og tok bilder av seg selv etter drapene.

Foto: HO / Reuters

Williams dømmes for å ha drept den 38 år gamle korporalen Marie Comeau og 27 år gamle Jessica Lloyd.

Før rettssaken mot Williams startet erklærte han seg skyldig i to drap, to voldtekter og 82 innbrudd. Onsdag viste kanadisk rett deler av en tre timer lang video fra avhøret av Williams. I avhøret innrømmet etter hvert Williams drapet på Jessica Lloyd (Se starten av avhøret i ingressen).

Skammer seg

Før dommen ble lest opp prøvde Williams å unnskylde drapene:

– Ærede dommer. Jeg vet at drapene jeg har begått har traumatisert livene til mange mennesker. De fleste vil ikke kunne akseptere det, men faktum er at jeg angrer veldig på hva jeg har gjort, sa Williams, ifølge Vancouver Sun.

Den dekorerte obersten ble også dømt til 10 års fengsel for hver av de to voldtektene, og ett år for hver av de 84 andre forholdene han var siktet for.

Grufulle detaljer

I rettslokalet i Belleville i delstaten Ontario sa dommer Robert Scott at Williams er en «syk og farlig mann». Han vil ikke få mulighet til å søke om prøveløslatelse på 25 år.

Williams ble arrestert i februar i forbindelse med forsvinningen av 27 år gamle Jessica Lloyd. Senere ble han siktet for drapet på en kvinnelig korporal som han var sjef for på militærbasen i Trenton.

Jessica Lloyd (t.v.)og Marie Comeau

Williams tok livet av Jessica Lloyd (t.v.) og Marie Comeau.

I løpet av rettssaken har detaljer om Williams dobbeltliv kommet frem. Williams hadde en solid militær karriere og var en gift mann.

Dameundertøy

Da politiet gjennomsøkte huset hans i Ottawa fant de dameundertøy, undertøy Williams hadde stjålet fra hus i nabolaget. Politiet fant også hundrevis av bilder og videoer av seksuelle overgrep og mord på oberstens datamaskin, skriver AFP.

Han hadde gjennom karrieren ledet den hemmelige flybasen Camp Mirage, og fløyet stats- og forsvarsministeren til Canada på tjenestereiser.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt