Obama: Vår tids største senator

USAs president Barack Obama er knust etter dødsfallet til hans nære venn Edward Kennedy.

Edward Kennedy og Barack Obama

Presidetn Barack Obama omfavner sin kanskje viktigste støttespiller i kampen om å bli president.

Foto: JASON REED / REUTERS

«Michelle og jeg er sønderknuste etter å ha fått vite om dødsfallet til vår kjære venn, senator Ted Kennedy», står det på nettsidene til Det hvite hus .

«Tok opp fakkelen etter sine falne brødre»

«I fem tiår har så godt som alle lover som handler om borgerrettigheter, helse og økonomisk velstand for det amerikanske folket hatt navnet til Ted Kennedy knyttet til seg.

President Barack Obama og senator Ted Kennedy

Barack Obama og Ted Kennedy sammen i Washington 28. januar i fjor.

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Jeg verdsatte de gode rådene han ga meg i Senatet, der han - uansett hvor hektisk det var - alltid hadde tid til en ny kollega.

Jeg minnes med glede hans tro på og avgjørende støtte under presidentvalget. Og selv da han kjempet tappert mot en dødelig sykdom har jeg som president dratt nytte av hans oppmuntring og klokskap.

Et viktig kapittel i historien vår har kommet til en ende. Landet vårt har mistet en stor leder, som plukket opp fakkelen etter sine falne brødre og ble den største senatoren i vår tid.

Og Kennedy-familien har mistet sin patriark, en bastion av styrke og støtte gjennom gode og dårlige tider.

Våre hjerter og bønner går til dem i dag - til hans fantastiske kone, Vicki, hans barn Ted Jr., Patrick og Kara, hans barnebarn og resten av familien.

Video: Kennedy døde 77 år gammel

Video nsps_upload_2009_8_26_8_33_28_3133.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Førstefrue Nancy Reagans kjære venn

Nancy Reagan
Foto: J. Scott Applewhite / AP

Gitt våre politiske uenigheter er folk av og til overrasket over hvor nære Ronnie [president Ronald Reagan] og jeg har vært med Kennedy-familien. I de siste årene har Ted og jeg funnet felles grunn i forbindelse med stamcelleforskning, og jeg anså ham som en alliert og en kjær venn.

Jeg kommer til å savne ham.

Arnold Schwarzenegger savner onkel Teddy

Arnold Schwarzenegger
Foto: Michal Czerwonka / AFP

Maria [Maria Shriver, Ted Kennedys niese] og jeg er uhyre triste etter at onkel Teddy døde. Han var kjent i hele verden som «Senatets kjempe», en forkjemper for sosial rettferdighet og et politisk ikon.

Viktigst av alt: Han var hjørnesteinen i familien vår; en kjær ektemann, far, bror og onkel.

George H.W. Bush: Han svarte på tjenestekallet

George H.W. Bush
Foto: Charlie Riedel / AP

Barbara og jeg er svært triste over å høre at Ted Kennedy tapte sin tapre kamp mot kreften. Selv om vi ikke var enige i mange politiske spørsmål gjennom årene, respekterte jeg alltid hans urokkelige tjeneste for offentligheten - faktisk så mye at jeg inviterte ham til biblioteket mitt i 2003, for å gi ham Bush-prisen for utmerkelse i offentlig tjeneste.

Ted Kennedy var en viktig person i Senatet - en leder som svarte på tjestekallet for snart 47 år siden, som hvis død avslutter et utrolig kapittel i historien hans.

Nancy Pelosi: USA har mistet en patriot

Nancy Pelosi
Foto: Lauren Victoria Burke / AP

I dag, med dødsfallet til senator Edward Kennedy, har det amerikanske folket mistet en stor patriot, og Kennedy-familien har mistet elsket patriark.

Gjennom et livslangt lederskap har senator Kennedys statskløkt og politiske ekspertise resultert i en mengde prestasjoner som har forbedret mulighetene til alle amerikanere.

Gordon Brown: Han vil savnes på alle kontinenter

Gordon Brown
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Senator Edward Kennedy vil bli sørget over ikke bare i USA, men på alle kontinenter. Han er beundret over hele verden som «senatorenes senator». Han ledet verden som forkjemper for utdanning av barn og deres helse, og han mente at hvert eneste barn burde få sjansen til å realisere sitt potensiale.

Selv da han sto overfor sykdom og død stanset ga han aldri opp kampen som var drivkraften bak hans livsverk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt