Obama: Trump er ute av stand til å ta jobben seriøst

Tidligere president Barack Obama sier at president Donald Trump er ute av stand til å ta presidentjobben seriøst.

VALGMØTE: USAs tidligere president Barack Obama talte natt til torsdag på et velgermøte til støtte for Joe Biden i Philadelphia.

Tidligere president Barack Obama talte natt til torsdag på et drive-In-valgmøte til støtte for Joe Biden. Møtet fant sted i Philadelphia, som ligger i den viktige vippestaten Pennsylvania.

Obama gikk umiddelbart til angrep på sittende president Donald Trump.

– Han har ikke vist noe interesse for å gjøre jobben, eller å hjelpe andre enn ham selv.

– Dette er ikke noe realityshow. Dette er virkeligheten. Trump har bevist at han er ute av stand til å ta jobben seriøst, sa Obama.

Se hele Obamas tale nederst i saken.

På grunn av smittevern måtte tilhørerne se Obamas tale fra bilene sine.

DRIVE-IN: På grunn av smittevern ble det arrangert drive-in-valgmøte.

Foto: Matt Slocum / AP

Advarte velgere

Det er det første offentlige valgkamparrangementet Obama deltar på i forsøket på å sikre Joe Biden seieren i valget 3. november.

Obama sa også at Trump er en fare for demokratiet.

– Demokrati fungerer ikke dersom ledere lyver hver dag, sa Obama.

Den tidligere presidenten advarte velgerne om å slå seg til ro med gode meningsmålinger for Biden.

Alt om presidentvalget i USA

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt

Her blir den antatte gjerningsmannen pågrepet

En bil har rast gjennom en gågate i den tyske byen Trier. Minst to personer er døde og minst 15 er alvorlig skadet.

Vaksinering av befolkningen er i gang i Moskva

MOSKVA(NRK): De som ønsker det, kan nå bestille time for vaksinering mot koronavirus i Moskva fylke. Selv om det foreløpig foregår i liten skala, er trolig russerne først i verden med å tilby vaksine til befolkningen.