NRK Meny
Normal

– Jeg er presidenten, men han er «The Boss»

Barack Obama hedret flere av USAs største stjerner i natt.

Fikk USAs høyeste sivile utmerkelse under stjernespekket seremoni i Det hvite hus.

HEDRET: Her får Bruce Springsteen USAs høyeste sivile utmerkelse av president Barack Obama.

USAs president Barack Obama delte i går ut 21 frihetsmedaljer til skuespillere, musikere, idrettsutøvere og gründere under en stjernespekket seremoni.

Høyste sivile heder

Da det var Bruce Springsteen sin tur til å motta medaljen berømmet presidenten artisten for at han gjennom musikken sin har spurt folk Hva er det vi skal gjøre i løpet av vår korte tid her i verden?

– Jeg er presidenten, men han er «The Boss», sa Obama.

Presidentens frihetsmedalje er USAs høyeste sivile heder for innsats for samfunn, vitenskap og kultur og blir delt ut årlig.

Stjernespekket liste

Blant de andre som ble hedret tirsdag var artisten Diana Ross, skuespillerne Tom Hanks, Robert De Niro, Robert Redford og Cicely Tyson, basketspillerne Michael Jordan og Kareem Abdul-Jabbar, Microsoft-gründer Bill Gates og kona Melinda for deres veldedige arbeid. Talkshow-vert og komiker Ellen DeGeneres og kringkaster Vin Scully fikk også
utmerkelsen.

De andre mottakerne er oppfinner og fysiker Richard Garwin, arkitekt Frank Gehry, matematiker Margaret H. Hamilton, designer Maya Lin, Saturday Night Live-produsent Lorne Michaels, advokat Newton Minow og Eduardo Padron, president ved Miami Dade College. Urfolksaktivist Elouise Cobell og kontreadmiral Grace Hopper fikk utmerkelsen posthumt.

– Det er nyttig når man tenker på denne utrolige samlingen av mennesker å innse at dette er det som gjør oss til den største nasjonen i verden, sa Obama.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt