Normal

Obama: – Vi har alle et ansvar

President Barack Obama mener en viktig del av kampen mot voldelig ekstremisme er å gjøre det klart at det ikke handler om en krig mellom Vesten og Islam.

Obama: - Ikke vesten mot Islam

– Disse terroristgruppene er desperate etter legitimitet. Vi har alle et ansvar for å avvise tanken om at IS skal representere Islam. Det er en løgn som godtar terroristenes narrativ, sa Barack Obama i en tale på antiterrortoppmøtet i Washington.

Med den beskjeden gjentok han budskapet fra dagen i forveien; – Vi er i krig mot folk som har forvrengt islam.

– Mens vi snakker her terroriserer IS folk i Syria og Irak og utfører unevnelige, onde handlinger, sa Obama, og understreket at koalisjonen som nå kjemper mot IS ikke vil gi seg før terrororganisasjonen er ødelagt.

Ansvar hos muslimske ledere

Presidenten brukte mye tid på å understreke at alle har et ansvar for å bekjempe terroristenes ideologi, spesielt i muslimske miljøer.

– Vi må innse at slike grupper retter propagandaen mot muslimske miljøer, spesielt unge muslimer. Derfor har muslimske miljøer, et ansvar ikke bare for å slå tilbake mot den forvrengte tolkningen av islam, men også løgnen om at dette er en kamp mellom sivilisasjoner. At Vesten og islam er i krig, sa Obama.

– Alle i samme båt

Han sa også at mennesker uten kjennskap til islam gjennom media får høre om terroristene, men han ba folk tenke seg om.

– Tenk på den muslimske politimannen som ble skutt og drept i Paris mens han forsøkte å stoppe terroristene. Eller den ansatte i Kosher-butikken, som var muslimsk og var med å gjemme jøder fra terroristen. På spørsmål om hvorfor han gjorde det svarte han «Vi er brødre». Vi er alle i samme båt. Vi må hjelpe hverandre, sa Obama.

Talen var en del av en tredagers konferanse i Washington hvor ledere og representanter fra mer enn 60 land deltar for å diskutere kampen mot voldelig ekstremisme.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt