NRK Meny
Normal

Obama: – Michelle skal ikke bli president!

– Det er tre ting som er sikkert i livet: Død, skatt og at Michelle ikke stiller som presidentkandidat, spøkte Barack Obama torsdag.

Barack Obama er klinkende klar på at hans kone Michelle ikke kommer til å stille som presidentkandidat.

KLART NEI: Barack Obama kvalte håpet om at Michelle Obama ville stille som presidentkandidat under et arrangement på en skole i Baton Rouge i Louisiana.

Det var på spørsmål fra en velger i delstaten Louisiana at det meget tydelige svaret kom. Og det kom spontant.

– Nei! sa den nåværende presidenten med en gang.

Velgeren lurte på om ikke de som en gruppe kunne overtale Obamas kone, Michelle Obama, til å stille, siden Obama selv ikke har mulighet til å stille til gjenvalg.

Han svarte at det var like sikkert at hun ikke skulle stille, som at det er sikkert at alle dør og alle må betale skatt. Men presidenten forsikret også om at det ikke var fordi han ikke hadde troen på kona si:

– Jeg kan ikke være stoltere over førstedamens arbeid med å redusere barnefedme og hjelpe militærfamilier, sa presidenten.

Han spådde at hun ville være veldig aktiv den dagen de forlater Det hvite hus.

Michelle og Barack Obama under innsettelsesballet 2013

DANS: Michelle og Barack Obama danser under innsettelsesballet til presidenten i 2013. Obama utelukker at hans kone ønsker å bli USAs neste president.

Foto: MANDEL NGAN / Afp

Valgkampen i full gang

Obama reiser selv rundt for å sanke stemmer til Demokratene før valget i november.

Hillary Clinton er hittil den mest populære kandidaten til Demokratene. Hun er også selv kone av tidligere president Bill Clinton, noe som kanskje satte ideen i hodet til velgeren som stilte spørsmål til Obama torsdag.

Hillary og Michelle har til felles at de begge har studert juss og jobbet som advokater. Hillary Clinton har likevel vært mer politisk aktiv, og var blant annet utenriksminister under Barack Obama fra 2009 til 2013.

Senest onsdag viste en meningsmåling utført for New York Times og CBS News at kandidat Bernie Sanders tar innpå Clinton i popularitet blant de demokratiske velgerne.

Trump får mest oppmerksomhet

Kandidaten som har fått mest oppmerksomhet i media, er uten tvil republikaneren Donald Trump. Hans kontroversielle uttalelser om muslimer, flyktninger og annet har skapt mye rabalder under valgkampanjen.

Trump ligger også klart i tet blant republikanerne, men en meningsmåling fra desember viste at Hillary Clinton ville vunnet om valget ble holdt da.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt