Obama: – Ingen har noensinne vært mer kvalifisert for presidentjobben enn Hillary

USAs president Barack Obama kastet seg inn i Hillary Clintons valgkamp og kom samtidig med noen tydelige stikk til Donald Trump.

Barack Obama og Hillary Clinton vinker til publikum på et valgmøte i Charlotte i Nord-Carolina

STØTTET CLINTON: USAs president Barack Obama stilte tirsdag opp på valgmøte sammen med Hillary Clinton. – Jeg er klar for å gi stafettpinnen videre, og jeg vet at Hillary Clinton vil ta den, sa han.

Foto: Chuck Burton / Ap

– Jeg er her på grunn av én enkel grunn: Fordi jeg tror på Hillary Clinton. Og jeg vil at dere skal hjelpe til med å få henne valgt som USAs neste president, sa Barack Obama til den jublende folkemengden i Charlotte i Nord-Carolina.

Det var første gang Obama deltok på et valgmøte for Clinton, sin tidligere utenriksminister. Det skjedde samme dag som Clinton fikk svært krass kritikk av FBI, men slipper tiltale i epostsaken.

– Hun vet hva som kreves

Med Clinton ved sin side fastslo Obama at han er sikker på at hun vil gjøre en god jobb som president, og at USA nettopp trenger en person som Clinton etter høstens presidentvalg.

– Ingen forstår fullt ut utfordringene som følger med jobben som president før du faktisk har sittet bak det bordet. Alle kan tvitre, men ingen vet hva som kreves for å gjøre presidentjobben før du faktisk har sittet der, sa Obama.

– Hillary Clinton har sett på nært hold hva som kreves for å ta de viktige avgjørelsene. Hun har deltatt i møtene hvor avgjørelsene er blitt tatt. Ingen mann eller kvinne har noensinne vært mer kvalifisert for denne jobben.

Barack Obama taler på Hillary Clintons valgmøte i Charlotte i Nord-Carolina

ARVTAGEREN? Barack Obama peker på Hillary Clinton som kvinnen som bør blir hans arvtager i Det hvite hus. – Ingen har noensinne vært mer kvalifisert for denne jobben.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Hyllet innsatsen utenfor rampelyset

Obama ledet an i taktfaste rop om «Hillary, Hillary, Hillary» og understreket at han har kunnet oppleve Clintons dømmekraft og engasjement på nært hold da hun var utenriksminister i Obamas regjering fra 2009 til 2013.

– Hun gir seg ikke, uansett hvor vanskelig oppgaven er. Hun er ekstremt godt forberedt, hun er hardarbeidende, engasjert og målbevisst, sa Obama.

– Men det var ikke bare det hun gjorde da lyskasterne var på, som gjorde at min respekt for henne økte, det var det hun gjorde da kameraene var slått av. Alt arbeidet hun gjorde som folk ikke engang vet om, og hvordan hun behandlet alle med respekt.

Kritiserte Trump: – Dette er ikke et realityshow

Obama kom også med noen spark til mannen som trolig blir Clintons motstander i presidentkampen, republikanernes Donald Trump.

– Dette er ikke et realityshow, dette er virkelighet. Det er ikke underholdning. Når krisen inntreffer, kan du ikke bare sparke manusforfatteren. Du kan ikke bare kaste ut reportere når de stiller kritiske spørsmål, de må være solid og stødig selv når ting ikke går din vei. Du må tåle kritikk uten å ta det personlig, du må bare børste det av deg og få jobben gjort, sa Obama til stor applaus.

– Valget handler om hvorvidt vi skal ha et USA for alle amerikanere eller bare for noen få, konkluderte presidenten.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt