Hopp til innhold

Obama: -Disse tragediene må ta slutt

–Det må bli slutt på disse tragediene. For å få det til må vi gjennomføre endringer, sa president Barack Obama på minneseremonien i Newtown i natt.

USA-SHOOTING/CONNECTICUT U.S. President Barack Obama speaks at a vigil held at Newtown High School for families of victims of the Sandy Hook Elementary School shooting in Newtown, Connecticut

USAs president Barack Obama under minneseremonien i Newtown søndag.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

–Dette er fjerde gang i min presidentperiode dette skjer. Vi kan ikke tolerere dette lenger, sa Obama. Han lovte å bruke all den makt Det Hvite Hus har for å hindre nye tragedier.

–Endring nødvendig

Presidenten vil samle all ekspertise tilgjengelig de nærmeste ukene, for å få til en endring. Alt fra politi, helsepersonell, foreldre til lærere skal engasjeres i arbeidet , i et forsøk på å hindre flere tragedier som denne, sa presidenten.

Obama deltok søndag kveld i en minneseremoni i Newtown for de drepte i skolemassakren på Sandy Hook barneskole i Newtown, Connecticut fredag. Seremonien ble arrangert av alle trossamfunnene i byen.

–Dere er ikke alene

–Dette kunne skjedd på hvilken som helst skole. I hvilken som helst by. Dere er ikke alene i sorgen, sa Obama til Newtown-innbyggerne.

–Alle foreldre vet at det ikke er noe vi ikke vil gjøre for å beskytte barna våre. men vi vet også at vi kan ikke alltid være der for det, sa Obama, som lovte at USA vil gjøre mer for å forhindre nye massakre.

Møtte etterlatte

Før seremonien møtte Obama de etterlatte etter de 20 barna og seks voksne, som ble drept på skolen.

Presidenten traff også treffe politi og redningsarbeidere som kom til åstedet fredag.

Barack Obama

President Barack Obama ankom Newtown søndag kveld norsk tid.

Foto: Jessica Hill / Ap

Les også: Rettsmedisiner: Dette er det verste jeg har sett

Fjerde gang

I sommer besøkte Obama skadde og etterlatte etter at en bevæpnet mann skjøt rundt seg inne i en kinosal i Aurora i Colorado. Tolv mennesker ble drept. I januar i fjor var Obama i Tucson i Arizona etter at seks personer ble drept og 13 såret, blant dem kongresskvinnen Gabrielle Giffords, da en mann skjøt mot et folkemøte utenfor en butikk.

I november 2009 besøkte Obama Fort Hood i Texas for å tale på en minnemarkering for de 13 som ble drept av en kollega på en militærbase.

På gråten

Etter den grusomme massakren på barneskolen Sandy Hook i Newtown fredag, var det en svært følelsesladet president som møtte pressen.

– Vi har opplevd det for mange ganger. Våre hjerter er knust i dag. De som er drept, var nydelige, små barn som hadde livet foran seg, sa Obama.

– I kveld vil Michelle og jeg klemme barna våre litt tettere og fortelle dem hvor mye vi elsker dem. Men det er familier i Connecticut som ikke kan det nå, og vi skal være der for dem.

SISTE NYTT

Siste nytt