Obama: - Et modig vedtak

Barack Obama hyller Representantenes hus' ja til omstridt helsereform.

Video nsps_upload_2009_11_8_19_42_17_5785.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Obama kommenterer helsereformen

I natt sa Representantenes hus ja til president Barack Obamas helsereform med bare fem stemmers overvekt . Dermed lever den omstridte reformen videre etter at Obama i går kveld bønnfalte partifeller til å stemme for den.

Roser Representantenes hus

I dag har Obama kommentert seieren:

- I og med at det har vært en opphetet og til dels villedende debatt rundt denne reformen, så er det klart at mange av kongressens medlemmer har vært modige når de har stemt, sier han.

Reformen - som har en svært stiv prislapp - skal blant annet sikre 36 millioner flere amerikanere et helsetilbud de kan ha råd til.

Opp til Senatet

Nå håper han at også Senatet vil si ja til reformen.

- I går kveld brakte Representantenes hus oss nærmere en helseforsikringsreform enn vi noensinne har vært i USA. Nå er det opp til Senatet å ta opp stafettpinnen og få lovforslaget over målstreken på vegne av det amerikanske folk. Og det er jeg sikker på at de vil klare, sier Obama.

I det hundre seter store Senatet har Obamas parti Demokratene et 60/40-flertall over Republikanerne. Men siden 39 av Demokratenes Kongress-medlemmer stemte mot partiets egen reform er det ingen selvfølge at den uten videre vil passere Senatet.

SISTE NYTT

Siste nytt