Obama spiller på sex for å vinne unge velgerne

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med god hjelp av det unge stjerneskuddet Lena Dunham forsøker Obama-kampanjen å overbevise unge førstegangsvelgere at å stemme er som din seksuelle debut.

Den 26 år gamle skuespilleren fra det populære HBO-serien «Girls», ofte omtalt som det nye «Sex og singelliv», ser rett i kameraet og sier:

– Første gang bør ikke være med hvem som helst.

Lavmål

Dette har får den konservative fløyen i amerikansk politikk til å reagere.

– De har sunket til et nytt lavmål. Det er ekkelt å se hvordan de nå forsøker å få unge velgere til å stemme ved å sammenligne det med en seksuell debut, skriver den konservative bloggen
RightScoop crew.

Lena Dunham har blitt kalt sin generasjons viktigste meningsbærer og blir av mange unge jenter sett på som en rollemodell. I forrige uke ble det også kjent at hun skal gi ut boken «Not That Kind of Girl: A Young Woman Tells You What Shes’s Learned».

Også den konservative nyhetskanalen FoxNews er kritiske til Dunhams Obama-reklame.

– Dette viser hvor lite kontakt Obama-kampanjen har med unge kvinnelige velgere, sier Lauren Thompson til Fox, før hun tilføyer:

– Som kvinne føler jeg med veldig støtt.


Men alle er ikke like nærtagende.

– Jeg forstår ikke hvordan noen kan hisse seg opp over denne reklamen. Den tar opp et viktig poeng nemlig at unge kvinner bør stemme. Og den gjør det på en humoristisk måte. Den er langt fra støtene og i hvert fall ikke upassende, sier Steve Hall fra medienettstedet Ad Rants til Fox.

Flest tror på Obama

De to presidentkampanjene har avlyst mange valgmøter etter «Sandys» herjinger på østkysten denne uken, men det er ventet at valgkampen tar seg opp igjen mot helgen.

På de siste meningsmålingene er det nå helt jevnt mellom de to kamphanene.
Obama får 47 prosents oppslutning, mens Romney får 46 prosent på landsmålingen som Reuters/Ipsos offentliggjorde i går.

Likevel mener 53 prosent av de spurte at Obama trolig kommer til å vinne valget 6. november. Kun 29 prosent tror at Romney kommer til å vinne. Noe som stemmer overens med eksperters vurdering av at Obama har en taktisk fordel når man ser på oppslutningen om de to kandidatene i den enkelte delstat.

Obama leder også blant de 22 prosentene som har avgitt forhåndsstemme. Her sier 55 prosent at de har stemt på Obama, mens 40 prosent sier de har stemt på Romney.

SISTE NYTT

Siste nytt