NRK Meny
Normal

Obama tilbake i valgkampsirkuset

Nå er USAs president, Barack Obama, på vei tilbake til valgkampforberedelser etter den lange og mye omtalte spareplankrisen.

Obama er klar til nye forberedelser før valgkamp.

På torsdag fyller Barack Obama 50 år. I den forbindelse drar presidenten til hjembyen for å samle inn penger til kommende valgkamp.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Spareplandebatten i USA har ført til at presidenten har vært tvunget til å legge flere planer på vent den siste tiden, blant annet har han måtte avlyse pengeinnsamlings-askjoner som skal bidra til hans valgkampanje, skriver Washington Post.

Nå er Obama tilbake på rett spor, etter at partene ble enige om et forlik søndag kveld.

Enige om forlik

Etter klokka 20.40 lokal tid søndag, ble ledere i begge partier og i begge kamre i Kongressen enige om et forlik i saken som vil innebære at USA reduserer budsjettunderskuddet og samtidig unngår mislighold av statsgjelden.

Enigheten kom kun dagen før tidsfristen 2. august, som ville betydd at USA ikke hadde hatt penger til løpende utgifter, og de ville blitt tvunget til å misligholde sine lån - noe landet ikke har lov til, ifølge grunnloven.

Ifølge Obama har kongresslederne samlet seg om et forlik som vil innebære utgiftskutt på 1000 milliarder dollar i løpet av de kommende ti årene.

Obama fyller 50

Torsdag fyller Obama 50 år. I den forbindelse flyr han til sin hjemby, Chicago, for å feire, men også for å samle inn penger til valgkampen som starter neste år. Et av arrangementene skal foregå ved Aragon Entertainment Center i Chicago med en rekke musikalske innslag.

Konserten vil, ifølge Chicago Sun-Times, koste opp mot 190.000 norske kroner per person.

Ifølge Washington Post, vil feiringen av presidenten trekke til seg en mengde Obama-fans.

– Tar ferie i august

Obama har tidligere måtte avbryte flere planlagte arrangementer, både i New York og på vestkysten, for å skaffe seg penger til kampanjen. I stedet har presidenten tilbragt de siste to ukene i Washington med gjeldsforhandlinger.

Visepresident Biden har også avlyst flere arrangementer, melder avisen.

Etter Chicago-turen vil presidenten være på veien før han i slutten av august tar sin årlige ferie, sier en tjenestemann i administrasjonen.

Barack Obama under valgkamp

Barack Obama under valgkampen i 2008.

Foto: JASON REED / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt