Hopp til innhold

Obama støtter Clintons presidentkandidatur

President Barack Obama annonserte torsdag at han offisielt støtter Hillary Clinton som demokratenes presidentkandidat.

President Barack Obama sier han gir sin støtte til Hillary Clinton i Demokratenes nominasjonskamp.

– Jeg er med henne, sier Obama i videoen som viser hans støtte til Hillary Clinton.

– Jeg vil gratulere Hillary Clinton for at hun har skapt historie med å bli den antatte presidentkandidaten for Det demokratiske partiet under presidentvalget.

Det sier Obama i en drøyt tre minutter lang video som torsdag ble lagt ut på Hillary Clintons offisielle hjemmeside og på Youtube.

– Ingen mer kvalifisert

Videre sier den sittende presidenten at han vet hvor vanskelig jobben kan være, og at han derfor også vet at Clinton vil gjøre en god jobb i Det hvite hus.

– Jeg tror aldri det har vært en så kvalifisert kandidat til å inneha dette embetet, sier Obama i videoen.

Ifølge amerikanske medier skal Obama stille opp på et valgkamparrangement i Wisconsin 15. juni.

– Jeg er med henne, sier Obama i videoen og legger til at ikke kan vente med å drive valgkamp sammen med henne.

Clinton: – En stor glede og ære

Clinton selv sier i et intervju med nyhetsbyrået Reuters at Obamas støtte betyr «alt i verden» for henne.

– Det er en stor glede og ære at president Obama og jeg i løpet av årene har gått fra å være harde rivaler til ekte venner, sa Clinton under intervjuet.

Obama og Clinton konkurrerte mot hverandre om å bli demokratenes presidentkandidat i 2008 da Obama vant. Deretter ble Hillary Clinton Barack obamas utenriksminister under hans første periode som president.

Sanders fortsetter kampen

Støtten fra Obama ble offentliggjort kort tid etter at presidenten hadde hatt et møte med Bernie Sanders, Clintons rival i kampen om å bli presidentkandidat.

Etter møtet hadde Sanders annonsert at han ikke trekker seg fra nominasjonsvalget og stiller under det siste primærvalget i demokratenes nominasjonsprosess. Det finner sted i hovedstaden Washington DC neste tirsdag.

Clinton sikret seg delegatene som trengs til å bli demokratenes presidentkandidat tidligere denne uken. Derfor anses det som tilnærmet garantert at hun vinner nominasjonen, og hun omtales som den antatte presidentkandidaten. For å klare å bli nominert måtte Sanders greie å overbevise to tredeler av superdelegatene om å forlate Clinton og gi sin støtte til ham i stedet.

SISTE NYTT

Siste nytt