Hopp til innhold

Obama stjal Clintons kjernevelgere

- Nå handler det om å slå republikanerne, sier Hillary Clinton etter å ha tapt nok en delstat for Barack Obama.

Hillary Clinton
Foto: AARON JOSEFCZYK / REUTERS

I sin tale etter at nederlaget i Wisconsin var et faktum, anklaget Hillary Clinton, i likhet med republikanske John McCain, Barack Obama for manglende innhold.

- Ikke taler, men løsninger

- Nå trenger vi ikke bare taler, men nå trenger vi løsninger, slo Clinton fast.

- Det handler om å velge en president som setter sin lit til arbeid, ikke bare til ord, sa Clinton til tilhengerne i Ohio, der hun allerede har begynt sin valgkamp.

Men hun satte også fokus på den republikanske motstanden. - Nå handler det om å slå republikanerne, sa Clinton.

NETT-TV: Se Clintons tale etter tapet

Taper terreng blant kvinner

For i slaget mot konkurrenten Barack Obama, taper hun stadig terreng, også blant de velgergruppene som tidligere er omtalt som hennes kjernevelgere.

Det var en kraftig økning blant de kvinnelige velgerne som stemte på Barack Obama i dag, sammenlignet med dem i denne velgergruppen som stemte på ham på den såkalte Supertirsdagen 5. februar.

Blant de velgerne som ikke har gått på college, var det 54 prosent som stemte på Barack Obama i dag, mot 42 prosent på Supertirsdag.

Samtidig opplever Hillary Clinton en tilbakegang i støtten fra disse velgergruppene.

Den samme tendensen ser vi blant hvite velgere. 53 prosent av disse støttet Barack Obama ved dagens valg, mot 41 prosent på Supertirsdag.

Erfarne Clinton

Clinton scorer imidlertid høyt blant eldre velgere, med 60 prosent, og blant velgere som setter erfaring høyest. Hele 95 prosent fremholder Hillary Clinton som den mest erfarne.

Barack Obama på sin side, er populær blant unge velgere under 30 år. I denne velgergruppen får han støtte fra 73 prosent.

Og 77 prosent av velgerne holder en knapp på Obama som den av demokratene som kan bringe forandring.

Datter på frierferd

Chelsea Clinton

Chelsea Clinton har kjempet for sin mor på Hawaii.

Foto: Amanada Cowan / AP

Det er også ventet at Hillary Clinton går på nok et tap i nominasjonsvalget på Hawaii. Barack Obama er født og oppvokst der og har fremdeles sin yngre søster Maya Soetoro-Ng boende der.

SE: Dette er Hillary Clinton

LES: Dette er Hillary Clinton

Selv om Hillary Clinton selv ikke har drevet mye valgkamp på Obamas fødested, har hennes datter Chelsea gjort en innsats for familien og kjempet for moren der.

I tre dager har hun reist rundt på Hawaii for å snakke med Clinton-tilhengere og forsøke å verve nye.

Kuttet av TV-kanalene

Valg-kommentatorer spekulerte i stadig sterkere rivalisering mellom Barack Obama og Hillary Clinton etter nominasjonsvalget i Wisconsin.

CNN fikk mange meldinger fra rasende Obama-tilhengere som reagerte på at Hillary Clinton ikke gratulerte Barack Obama med seieren i Wisconsin da hun gikk på talerstolen etter tapet.

Og samtidig fikk TV-stasjonen meldinger fra rasende Clinton-tilhengere som reagerte på at Barack Obama begynte sin takketale i Texas mens Hillary Clinton fremdeles holdt på med sin tale i Ohio.

TV-kanalene kuttet sendingen av Clintons tale og gikk heller over til å sende Obamas seierstale.

SISTE NYTT

Siste nytt