NRK Meny
Normal

Obama seiler forbi Clinton

Barack Obama har fått skikkelig vind i seilene. For få dager siden lå han godt bak Hillary Clinton på målingene. I dag har han et solid forsprang.

Barack Obama

Barack Obama

Foto: - / AFP

På den siste måling som er gjort for CNN-WMUR får Clinton 29 prosent oppslutning i New Hampshire, mens hennes største partirival, Barack Obama får 39 prosent.

Mest valgbar

For noen få dager siden ledet Clinton med hele 16 prosent. I helgen lå de helt likt, med 33 prosents oppslutning begge to, og siden har Obama seilt i medvind og fosser forbi New York-senatoren, som kan bli USAs første kvinnelige president.

Dette betyr at Obamas valgseier i Iowa i forrige uke sprer seg videre til andre deler av landet, og vil trolig få stor betydning for primærvalget i New Hampshire som skjer natt til onsdag norsk tid.

- Resultatet fra valget i Iowa viser at folk i New Hampshire har tro på at Obama kan gå til topps. I desember mente 45 prosent at Clinton var den rette for landet og mest valgbar, men i dag har det snudd helt. Nå sier 42 prosent at Obama er mest valgbar mot Clintons 31 prosent, sier CNNs sjef for meningsmålinger, Keating Holland.

Går forbi Giuliani

Støtten til den tredje demokrat-kandidaten, John Edwards, falt fra 20 prosent i helga til 16 prosent.

Blant republikanerne er marginen mellom John McCain og Mitt Romney noe mindre: henholdsvis 32 og 26 prosent.

Tidligere Arkansas-guvernør og baptistkpastor Mike Huckabee har gått forbi tidligere borgermester i New York, Rudy Giuliani, og ligger nå på tredjeplass. Giuliani får 14 prosent mens Huckabee får 11 prosent.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt