Obama-minister trekker seg

New Mexico-guvernøren Bill Richardson trekker seg som kandidat til vervet som handelsmister i Obamas administrasjon.

Bill Richardson
Foto: JOHN GRESS / REUTERS

Barack Obama utnevnte Bill Richardson som kandidat 3. desember. Allerede før han har hatt muligheten til å gjøre en eneste handling i den nye stillingen, trekker han seg, melder NBC søndag kveld norsk tid.

Granskning av selskap

Årsaken skal være en gransking av et selskap som har vært involvert i forretninger med delstaten han representerer som guvernør.

- La meg si, helt klart, at jeg og min administrasjon har handlet forsvarlig i alle saker, og at denne granskningen kommer til å konkludere med det samme, sa Richardson til NBC.

Barack Obama og Bill Richardson

Barack Obama og Bill Richardson.

Foto: JOHN GRESS / REUTERS

- Men jeg har konkludert med at denne granskningen også ville ha tvunget fram en uholdbar forsinkelse i prosessen for å godkjenne meg som handelsminister, la han til.

Vil fortsette som guvernør

Richardson fortalte at han planlegger å fortsette som guvernør.

- Jeg setter pris på tilliten Obama har vist meg, og jeg setter pris på hans vennskap og samarbeid. Jeg har fortalt han at jeg er ivrig etter å tjene han i fremtiden på den måten han selv finner nyttig. Og som alle amerikanere ber jeg om suksess for han og for vårt elskede land.

USAs påtroppende president Barack Obama har ifølge NBC sagt at han tar Richardsons beslutning til etterretning.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt