NRK Meny
Normal

Obama måtte nødlande

Den amerikanske presidentkandidaten Barack Obama måtte i dag nødlande med sitt innleide fly.

Barack Obama inne på flyet etter nødlandingen i St. Louis
Foto: Jae C. Hong / AP

Flyet fikk motorproblemer like ved St Louis, og byen fikk dermed et uannonsert besøk av den demokratiske presidentkandidaten.

- Sjekket beltet en ekstra gang

Obama selv sa han ikke var redd men;

- Når piloten sier noe er galt, da sjekker du sikkerhetsbeltet ditt en ekstra gang, sa Obama til reportere rett etter landingen.

Flyet var på vei til Charlotte i Nord-Carolina da det fikk problemer.

Flyet landet trygt og ingen skal ha kommet til skade under nødlandingen.

Vil bryte en tradisjon

I dag ble det også klart at Obama og det demokratiske partiet vil bryte en tradisjon. De vil flytte siste dag av demokratenes landsmøte utendørs.

Landsmøtet skal holdes i Denver og den 28. august vil hele landsmøtet flyttes til det amerikanske fotball-laget Denver Broncos sin hjemmebane.

En stadion som tar mer enn 75.000 mennesker. Dette vil dermed være det største publikummet Barack Obama har talt til så langt på sin vei til å bli USAs neste president.

- Det demokratiske partiet står for forandring, derfor er det bare rett og rimelig at vi gjør noen store forandringer på landsmøtet, sier Howard Dean leder for Demokratene.

Denver Broncos hjemmebane, Invesco Field.

Denver Broncos hjemmebane, Invesco Field.

Foto: BILL ROSS / AP

Til Europa

I juli drar Obama på Europa-besøk. 25. juli skal han møte Frankrikes president Nicolas Sarkozy i Elysee-palasset, ifølge hva kilder på presidentens kontor forteller til nyhetsbyrået Agency France Press. Obama skal også besøke ledere i Tyskland, Storbritannia, Israel og Jordan.

Hans konkurrent, senator John McCain, møtte Sarkozy i mars. Den franske presidenten rådet da republikaneren til at USA må lytte mer til sine allierte i Europa.

Sarkozy har satt seg i fore å reparere det iskalde forholdet som eksisterte mellom sin forgjenger, Jacques Chirac og George W. Bush.

Meningsmålinger i Frankrike, som gjenspeiler det samme som i flere europeiske land, viser at europeiske velgere foretrekker Obama til å etterfølge Bush.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt