Ngar Min Swe er kjent skyldig i oppvigleri, og tirsdag falt dommen på sju års fengsel.
– Han ble dømt for å ha skrevet krenkende meldinger på Facebook mot regjeringssjef Aung San Suu Kyi, noe som førte til at folk fikk feil inntrykk av henne, sier en talsmann for en distriktsdomstol i Yangon til nyhetsbyrået AFP.
Ngar Min Swe arbeidet som spaltist under den tidligere militærstøttede regjeringen. Etter at Suu Kyis parti NDL kom til makten i 2016, har han brukt sosiale medier til å legge ut en rekke negative meldinger om Suu Kyi og NDL.
Han ble pågrepet 12. juli, samme dag som han la ut en melding om at Suu Kyi hadde fått kyss på kinnet av USAs daværende president Barack Obama under ett av hans besøk.
Obama og Suu Kyi har møtt hverandre flere ganger de siste årene, og det har vanket kyss på kinnet i tråd med internasjonal hilseskikk. Dette har blitt gjenstand for kritikk hos konservative krefter i Myanmar.
Både Ngar Min Swe og flere andre tilhengere av den tidligere militærjuntaen har de siste årene brukt sosiale medier til å legge ut sexistiske og andre krenkende meldinger om Suu Kyi.
Barack Obama og Aung San Suu Kyi sammen i hennes hage i Yangon under besøket i november 2012.
Foto: Soe Zeya Tun / ReutersFrykter for ytringsfriheten
Facebook er svært populært i Myanmar, men de som bruker det sosiale mediet til å kritisere landets ledere, militære så vel som sivile, har gjerne blitt arrestert og fengslet, skriver AFP.
Myanmar er blitt kraftig kritisert for å stramme inn på ytringsfriheten etter at to myanmarske Reuters-journalister ble dømt til sju års fengsel i forbindelse med at de jobbet med å dokumentere drap på rohingyaer vest i landet.
Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt, som skal på besøk til Myanmar, vil ta opp dommen mot Reuters-journalistene, som del av presset fra det internasjonale samfunnet.
- Les: