Obama har innhentet Clinton

Målinger viser at Obama nå har innhentet Hillary Clintons forsprang på landsbasis.

Barack Obama

Barack Obama sammen med sin hustru, Michelle Obama.

Foto: M. Spencer Green / AP

Velgerne i New Hampshire går i dag til urnene for å si hvem de vil ha i Det hvite hus.

Obama ligger an til sin andre seier på en uke og til å vinne klart over Hillary Clinton tirsdag.

Forsprang til Obama

En fersk CNN-måling gir senatoren fra Illinois et forsprang på 9 prosentpoeng blant demokratene. Mandag kveld holdt Clinton et av sine siste valgkamparrangementer i New Hampshire, på en ungdomsskole i byen Salem.

Aulaen på skolen var smekk full, og de som ikke kom inn ble plassert i et lokale ved siden av.

- Jeg beklager. Jeg håper dere hører hva jeg sier, sa Clinton til dem som kom for sent til å få plass. Clinton virket sliten under talen, og det er tydelig at hun er presset etter å ha mistet mange velgere til Obama På et valgmøte tidligere på dagen var hun på gråten flere ganger.

Likt på landsbasis

Målinger offentliggjort kvelden før nominasjonsvalget i New Hampshire viser at Obama også har innhentet Hillary Clintons store forsprang på landsbasis i kappløpet om å bli demokratenes neste presidentkandidat i USA.

Hillary Clinton

Hillary Clinton har ikke gitt opp, og samlet fullt hus i New Hampshire.

Foto: STAN HONDA / AFP

Begge de to senatorene får 33 prosent oppslutning i en landsomfattende meningsmåling blant demokratiske velgere, utført av Gallup for USA Today. I midten av desember hadde Hillary Clinton et forsprang på hele 18 prosentpoeng på en tilsvarende måling.

Bestemmer seg sent

I talen mandag kveld la hun igjen vekt på at hun er den kandidaten som er best kvalifisert til å bli president.

- Jeg stiller ikke til valg for å bo i Det hvite hus, det har jeg allerede gjort. Jeg stiller til valg for å løse problemer, sa Clinton til stor jubel.

Velgerne i New Hampshire bestemmer seg svært sent for hvilken kandidat de vil gi sin støtte. Så mange som en firedel så sent som de siste dagene.

- Jeg var veldig fornøyd med talen til Clinton i kveld, hun snakket om alt det vi demokrater bryr oss om, sier Katie Hogan, som ennå ikke har bestemt seg for hvem hun skal stemme på.

Før talen hennes hellet jeg i retning av Obama, men nå vil jeg høre mer om Clinton. Jeg bestemmer meg i kveld eller i morgen tidlig, sier Hogan

Mot McCain-seier

På republikansk side ligger Arkansas-senator John McCain best an til å vinne nominasjonsvalget i New Hampshire tirsdag. Velgerne her ser McCain som den mest troverdige og mest valgbare, og han er best likt.

- Jeg tror han vinner, sier professor i statsvitenskap ved University of New Hampshire, Andy Smith, til NTB. Den siste CNN-målingen gir 31 prosent oppslutning for McCain i New Hampshire, mens Mitt Romney får 26 prosent og Mike Huckabee 13 prosent.

På landsbasis har baptistpresten Huckabee passert Rudy Giuliani med 25 mot 20 prosent, viser en meningsmålingen utført for USA Today. Senator John McCain puster også Giuliani i nakken med 19 prosent oppslutning blant republikanerne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt