Obama gjorde narr av Donald Trump

Donald Trump satt rødmende tilbake etter at president Barack Obama raljerte med milliarderens presidentambisjoner under en offisiell middag.

Video Barack Obama raljerer over Donald Trump

Barack Obama raljerer over Donald Trump.

Lørdag samlet journalister, kjendiser og politikere seg til en årlig middag i Det hvite hus. Blant gjestene var presidentkandidat og milliardær Donald Trump. Han har brukt den siste tiden på å så tvil om president Barack Obama i det hele tatt er født i USA, slik man må for å kunne bli president.

Les også: Nå vil Trump ha Obamas vitnemål
Les også: – Jeg har viktigere ting å holde på med enn slike dumheter

Da Obama inntok talerstolen brukte han mye av talen på å gjøre narr av både Trump og hans ambisjoner om å bli president.

– Ville ligget våken om natten

Donald Trump

Donald Trump

Foto: Jae C. Hong / AP

Obama startet med å si at han går lenger enn til bare å frigi fødselsattesten sin slik Trump har krevet. Neste skritt er, ifølge talen, å frigi presidentens offisielle fødselsvideo.

Uttalelsen fikk en samlet sal til å bryte ut i latter. Bortsett fra én mann. Donald Trump så på dette tidspunkt rett frem uten å fortrekke en mine.

Men presidenten var ikke ferdig med det.

– De fleste kjenner dine kvalifikasjoner og det du har utrettet, sa presidenten.

Han henviste til en episode i «Celebrity Apprentice» der et av lagene gjorde det dårlig på et restaurantkjøkken.

– Det var mange beskyldinger i luften, men du Trump identifiserte situasjonen som dårlig lederskap. Derfor skyldte du ikke på Lil Jon eller Meat Loaf (artist, red.anm). Du sparket Gary Busey... Dette er den type avgjørelser som ville holdt meg våken om natten. Godt håndtert, sa presidenten.

Det fikk selv Trump til å trekke på smilebåndet.

Lettkledte damer i Det hvite hus

Obama avsluttet raljeringen med Trump med å si at uansett hva man mente om milliardæren, ville Det hvite hus garantert aldri bli det samme dersom Trump ble USAs neste president.

Deretter viste Obama et manipulert bilde der Det hvite hus er ombygd til et hotell og kasino med lettkledte damer i svømmebassenget foran bygningen og reklame for «Presidentsuiten».

Trumps hvite hus ifølge Barack Obama

Slik mener president Barack Obama Det hvite hus ville sett ut med Donald Trump som president.

SISTE NYTT

Siste nytt