Hopp til innhold

Obama ga trøstende ord til de pårørende

– Når vi står overfor slike mørke øyeblikk og slike utfordringer, må vi trekke sammen som én amerikansk familie, sa president Barack Obama.

– Skytingen er en påminnelse om at vi er en stor amerikansk familie, sa president Barack Obama.

Se talen: Barack Obama sier han er sjokkert og trist over skytemassakren i Aurora. Han ber det amerikanske folk gå sammen i bønn for ofrene og de pårørende.

USAs president Barack Obama holdt en kort og rørende tale for ofrene i Aurora og de pårørende fra en talerstol i Fort Myers i Florida fredag ettermiddag norsk tid. Presidenten sa han er lamslått over det som har skjedd.

– Skytingen var meningsløs og ond. Vil vil gjøre det vi kan for å støtte våre naboer i Colorado, sa presidenten.

Obama ble varslet om skytedramaet klokken 05.26 av sin antiterrorrådgiver John Brennan.

– I dag tidlig våknet vi opp til nyheten om en tragedie som minner oss på hvordan vi står sammen som en stor amerikansk familie. Nå vet de fleste av dere at minst 12 personer ble drept i en by kalt Aurora utenfor Denver da en mann med våpen åpnet ild i en kinosal, sa presidenten.

– De vi mistet i Aurora var elsket

Det var flere barn var blant ofrene for skytemassakren i forstaden Aurora i Denver. Det yngste offeret var bare seks år.

Obama sa han snakket som far til to unge døtre og la til at han ikke ville drive valgkampanje på en dag som denne.

– Mens vi aldri helt forstår hva det er som får noen til å ta livet av andre, forstår vi hva det er som gjør livet verdt å leve. De vi mistet i Aurora elsket og var elsket, sa presidenten til en sorgtung forsamling i Florida.

– Mine døtre går også på kino. Michelle og jeg er heldige som får klemme barna våre ekstra godt i kveld. Vi som nasjon må nå støtte de ofrene og de pårørende, sa Obama.

Avlyser valgkampturneen

Skytedramaet har satt en stor demper på presidentvalgkampen.

Barack Obama har avlyst alle avtaler og foredrag i Orlando, Florida der han har vært på valgkampturne.

Også hans republikanske utfordrer Mitt Romney har avlyst alle avtaler og intervjuer med pressen i New Hampshire. Begge to har sendt ut kondolanser og uttalelser.

Da Obama kommenterte det som hadde skjedd, sa han at det kommer andre dager der det er tid for politikk. Dagen i dag er en dag for bønner og ettertanke, sa han.

Det Hvite hus har uttalt at hendelsen ikke hadde noen åpenbar forbindelse med terrorisme.

SISTE NYTT

Siste nytt