NRK Meny
Normal

Obama advarer unge mot Facebook

Hvordan blir man president, spurte elevene. Man husker å tenke seg om før man viser pinlige bilder av seg selv på Facebook, svarte Obama.

Barack Obama på Wakefield High School
Foto: Gerald Herbert / AP

Den amerikanske presidenten snakket til elevene ved Wakefield-skolen i Arlington i delstaten Virginia i dag.

Under besøket fortalte en elev at han gjerne ville ha Obamas jobb når han ble stor. I den forbindelse ba han presidenten om noen råd.

Og Obama delte gledelig ut råd til den unge forsamlinga, ifølge jp.dk .

- Nakenbilder, bilder av tenåringer som kysser, og bilder av unge fulle mennesker som ligger på gulvet og sover kan virke uskyldig nå. Men hvis man vil være president i USA, kan slike bilder dukke opp på facebook senere, advarte Obama.

Obama er selv en flittig bruker av både nettsamfunnet Facebook, You Tube og Twitter. Under valgkampen fridde han til mange unge velgere gjennom å kommunisere gjennom sosiale medier.

Les også: - Obamas nettmøte er historisk

Nå går han altså likevel ut å advarer unge mot å uhemma legge ut bilder og private opplysninger på nettet.

Advarte mot sosiale medier

Ifølge det politiske nettmagasinet Politico var presidenten raus med rådene når det gjelder bruk av sosiale medier. Han advarte særlig mot å legge ut private bilder og videoer på Facebook.

- La meg gi dere noen praktiske råd. For det første: Jeg vil gjerne si til dere alle at dere må passe på hva dere offentliggjør på Facebook. For i denne You Tube-tida kan alt du gjør hentes fram senere, sa han til magasinet.

Videre forklarte han at når man er ung, gjør man mange dumme ting, men at det kan straffe seg senere.

- Jeg har hørt mange unge mennesker fortelle at de har lagt ut ting på Facebook, som senere har dukket opp i forbindelse med jobbsøking for eksempel.

Obama har tidligere fortalt at han selv prøvde både narkotiske stoffer og alkohol i ungdomstida.

- Ta utdanning

Den unge mannen som drømmer om å bli president ble også oppfordra til å ta ei god utdanning. Presidenten presiserte at dette er spesielt viktig hvis man ikke kommer fra en politisk familie i utgangspunktet.

- Finn et emne du er interessert og flink i. Det er mange som kun går inn i politikken fordi de vil være viktige, eller fordi de vil se navnet sitt i offentligheten. Det er ikke den beste løsninga. Prøv i stedet å se på personer som Bill Gates, som bare var lidenskapelig interessert i datamaskiner, sa Obama, ifølge jp.dk.

Demonstranter har reagert etter Obamas tale til skoleelevene, og på vei til skolen ble Obama møtt med plakater med påskriften "Herr president. Hold deg unna våre barn" og "Barn tjener Gud, ikke Obama".

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt