NRK Meny
Normal

Obama ber britene holde fast på EU

USAs president Barack Obama landet torsdag kveld i London. Han vil overbevise britene om å bli værende i EU. Han skal også spise lunsj med dronningen.

Presidenten er klar til å kaste seg inn i den tilspissede Brexit-debatten med full tyngde.

– Selv om vi alle setter pris på vår selvstendighet; de landene som utøver sin påvirkning mest effektivt, er de landene som gjør det gjennom de kollektive handlingene som dagens utfordringer krever, skriver Obama i en artikkel i Daily Telegraph som ble publisert kort tid etter at han landet i London.

Presidenten er skeptisk til at britene skal gå ut av EU gjennom en såkalt Brexit, fordi det kan gå ut over samarbeidet mellom USA og Europa.

– Dette samarbeidet – fra deling av etterretning, antiterrorarbeid, samarbeid for å skape arbeidsplasser og økonomisk vekst – vil være langt mer effektivt hvis det strekker seg over hele Europa, skriver Obama.

Også andre fornøyelser enn Brexit-samtaler står på programmet for den amerikanske presidenten. Fredag møter han og kona Michelle dronning Elisabeth til lunsj i Windsor Castle. Den britiske dronningen fylte 90 år torsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt