O'boy-krise i Sverige fører til budkrig på nett

En teknisk svikt har ført til at svenske butikker har gått tomme for sjokoladedrikken O'boy. Nå ligger pakker til salgs for flere tusen kroner på nett.

Oboy til salgs

Pakker med O'Boy selges for opptil 3000 kroner på svenske Blocket.

Foto: Faksimile/Blocket.se

Ifølge Aftonbladet ligger problemet i innføringen av en ny produksjonslinje hos produsenten Mondelez. De kan ikke si noe om når butikkhyllene fylles opp igjen.

I mellomtiden har det dukket opp en rekke kreative annonser fra privatpersoner på kjøp- og salgssiden Blocket.se.

I Stockholm skal en selger ha 500 kroner for en brukt boks på 450 gram.

«Den ble innkjøpt for to måneder siden og er i veldig god stand. Pakken er litt mer enn halvfull», opplyser selgeren i annonsen.

I Huddinge kan en annen selger friste med en uåpnet pakke på 700 gram. Da har imidlertid prisen steget til hele 3000 kroner.

En annen selger like utenfor Stockholm oppfordrer til budkrig:

«Nå som O'boy-krisen er her syns jeg at man kan kvitte seg med den siste pakken. Jeg selger derfor min siste O'boy for bare 3000 kroner eller høyere bud. Er budet høyere enn 3000 kroner medfølger en skje!!!»

Selger 10-porsjonspakning for 5000 kroner

At det er tomt for sjokoladepulveret som blandes ut med melk, har ført til en rekke medieoppslag i Sverige de siste dagene.

Til Aftonbladet sier Klaus-Peter Beiersdorf fra Stockholm at han selger sin 10-porsjonspakning med O'boy dersom noen byr han 5000 kroner.

– Jeg sa det litt på tull, sier han til avisen.

– Men om noen seriøst gir meg 5000 spenn, så kommer jeg definitivt til å selge den. Du kan tjene godt nå som folk er desperate etter det ettraktede brune gullet.

Om det lyktes Beiersdorf å selge O'boy-pakken til 5000 kroner er uvisst. Søndag ettermiddag er annonsen borte, men elleve andre selgere tilbyr både brukte og ubrukte pakker som «kan fraktes over hele Sverige!!!»

Kommunikasjonsdirektør Celin Huseby i Mondelez sier til VG at det ikke er noen O'Boy-mangel i Norge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt