Etterskjelv førte til nytt tsunamivarsel i Chile

Chile og Peru beordret ny evakuering etter et nytt kraftig jordskjelv natt til torsdag.

CHILE-EARTHQUAKE/ Residents set up a tent on a street after an earthquake and tsunami hit the northern port of Iquique

Mennesker som sov ute i evakuerte soner i går hadde knapt rukket å returnere til hjemmene sine før de måtte evakueres på nytt.

Foto: IVAN ALVARADO / Reuters

Tsunamivarselet for Chile og Peru ble like før klokken 06.30 norsk tid trukket tilbake, en knapp time etter at det ble sendt ut. Bølgene etter det siste jordskjelvet har nådd land, opplyser den chilenske kystvakten.

Varselet førte til at tusener av mennesker som bor nær sjøen, ble bedt om å dra lenger inn i landet.

Jordskjelvet natt til torsdag hadde en styrke på 7,8, med episenter 19 kilometer sør for den chilenske byen Iquique nord i landet. Det inntraff like før midnatt natt til torsdag lokal tid.

The Pacific Tsunami Warning Center opplyste at det ikke er en vidstrakt tsunamifare etter skjelvet, men at det kan oppstå tsunamier lokalt.

Presidenten evakuert

Etterskjelvet kommer i kjølvannet av tirsdagens store skjelv på 8,2 som førte til tsunamivarsel og evakuering av mer enn 900000 mennesker i Chile. Seks mennesker mistet livet som følge av tirsdagens jordskjelv.

Befolkningen i området sov ute etter det første skjelvet og hadde knapt returnert hjem før det nye skjelvet rammet.

Chiles president Michelle Bachelet ble selv evakuert fra sitt hotellrom i den nordlige byen Arica. etter etterskjelvet natt til torsdag.

Bachelet har erklært deler av det nordlige Chile for et katastrofeområde og reiste onsdag nordover for å følge redningsarbeidet.

Det er torsdag ikke meldt om noen skader i forbindelse med etterskjelvet.

Etter tirsdagens skjelv ble det registrert en rekke etterskjelv med styrke mellom 4 og 6.

Skjelvet som inntraff tirsdag hadde sitt episenter i havet 99 kilometer nordvest for kystbyen Iquique, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret U.S. Geological Survey.

Jordskjelvutsatt

Chile er et av verdens mest jordskjelvutsatte land, og det har lenge vært ventet et kraftig skjelv i den nordlige delen av landet.

I februar 2010 ble de midtre delene av Chile rammet av et skjelv med en styrke på 8,8. Skjelvet utløste en tsunami som raserte flere titalls byer, og mer enn 500 mennesker mistet livet.

I 1960 ble det sørlige Chile rammet av det kraftigste jordskjelvet som noensinne er registrert, med en styrke på 9.

Laster kart, vennligst vent...

Også etterskjelvet hadde sitt episenter like utenfor byen Iquique.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt