Nytt regn av døde fugler i USA

Rundt 500 fugler er funnet døde langs en motorvei i delstaten Louisiana.

Døde fugler i Louisiana

Rundt 500 døde fugler lå strødd på denne motorveien i Louisiana.

Foto: Liz Condo / Ap

I løpet av årets tre første dager falt over 3000 fugler ned fra himmelen i Arkansas, før 100.000 døde fisk fløt opp langs elvebredden i Arkansas-elva.

Mandag opplevde innbyggerne i nabostaten Louisiana det samme mysteriet, da rundt 500 rødvingetrupialer og trost falt døde til bakken langs en strekning på en halv kilometer på en motorvei i Pointe Coupee Parish, skriver 2theadvocate.com.

Døde av blodpropp

Biologer undersøker nå hva som er årsaken til massedøden. Flere av fuglene lå i hauger, mens andre lå med nebbet og beina pekende oppover og vingene utslått.

Flere av fuglene er sendt til laboratorietester i Georgia og Wisconsin, men det kan ta flere dager før man får slått fast dødsårsaken.

Døde fugler i Louisiana

En død stær og en rødvingetrupial falt plutselig ned fra skyene sammen med 500 artsfrender.

Foto: Liz Condo / Ap

Undersøkelsen av de døde fuglene som ble funnet i Arkansas viser at fuglene hadde indre skader og at dødsårsaken trolig var blodpropp.

Kaldt vær eller sykdom

Villdyr-veterinær Jim LaCour sier til avisen at han ikke ønsker å spekulere i hva dødsårsaken til fuglene i Louisiana kan være, men sier på generelt grunnlag:

– Underliggende sykdommer, sult og kaldfronter kan føre til at fugler ikke klarer å holde på kroppstemperaturen. Lignende ting har skjedd hos flere fuglearter gjennom årene, sier LaCour.

Talsmann for US Geologicak services (USGS) Paul Slota vil heller ikke spekulere i dødsårsaken, men sier det har vært 16 tilfeller de siste 30 årene hvor minst 1000 rødvingetrupialer har falt døde fra himmelen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt