Hopp til innhold

Nytt regn av døde fugler i USA

Rundt 500 fugler er funnet døde langs en motorvei i delstaten Louisiana.

Døde fugler i Louisiana

Rundt 500 døde fugler lå strødd på denne motorveien i Louisiana.

Foto: Liz Condo / Ap

I løpet av årets tre første dager falt over 3000 fugler ned fra himmelen i Arkansas, før 100.000 døde fisk fløt opp langs elvebredden i Arkansas-elva.

Mandag opplevde innbyggerne i nabostaten Louisiana det samme mysteriet, da rundt 500 rødvingetrupialer og trost falt døde til bakken langs en strekning på en halv kilometer på en motorvei i Pointe Coupee Parish, skriver 2theadvocate.com.

Døde av blodpropp

Biologer undersøker nå hva som er årsaken til massedøden. Flere av fuglene lå i hauger, mens andre lå med nebbet og beina pekende oppover og vingene utslått.

Flere av fuglene er sendt til laboratorietester i Georgia og Wisconsin, men det kan ta flere dager før man får slått fast dødsårsaken.

Døde fugler i Louisiana

En død stær og en rødvingetrupial falt plutselig ned fra skyene sammen med 500 artsfrender.

Foto: Liz Condo / Ap

Undersøkelsen av de døde fuglene som ble funnet i Arkansas viser at fuglene hadde indre skader og at dødsårsaken trolig var blodpropp.

Kaldt vær eller sykdom

Villdyr-veterinær Jim LaCour sier til avisen at han ikke ønsker å spekulere i hva dødsårsaken til fuglene i Louisiana kan være, men sier på generelt grunnlag:

– Underliggende sykdommer, sult og kaldfronter kan føre til at fugler ikke klarer å holde på kroppstemperaturen. Lignende ting har skjedd hos flere fuglearter gjennom årene, sier LaCour.

Talsmann for US Geologicak services (USGS) Paul Slota vil heller ikke spekulere i dødsårsaken, men sier det har vært 16 tilfeller de siste 30 årene hvor minst 1000 rødvingetrupialer har falt døde fra himmelen.

SISTE NYTT

Siste nytt