Nytt Kennedy-stjerneskudd inn i Kongressen

Nok en gang er Kennedy-klanen representert i amerikansk politikk, etter at 31 år gamle Joseph Kennedy III er valgt inn i Representantenes hus.

Han tok seg lett inn i folkeforsamlingen etter å ha slått republikaneren Sean Bielat med klar margin under valget i Massachusetts.

Kennedy var i realiteten sikret setet i Representantenes hus allerede i september, da han i delstatens primærvalg beseiret sine utfordere i eget parti. Distriktet han ble valgt inn fra, har ikke valgt en republikaner siden 1944.

Dynasti

De siste to årene vært uvanlige i Washington. Ingen Kennedy har nemlig vært representert, verken i Senatet eller Representantenes hus. Helt siden John F. Kennedy ble valgt til Representantenes Hus i 1946, har det vært minst en folkevalgt Kennedy i Washington.

Dette hullet er altså nå tettet igjen.

Med totalt en president, tre senatorer og nå fire medlemmer av Representantenes Hus i sin midte, er Kennedy-famiien så nær man kommer en kongefamilie i USA.

Robert F. Kennedy ledet broren John F. Kennedys kampanje i 1960.

Joseph Kennedy III er sønnesønn av Robert F. Kennedy, som ble skutt og drept i 1968, kort tid etter at han hadde annonsert sitt kandidatur til presidentvalget samme år.

Foto: HANS VON NOLDE / AP

Joseph Kennedy III er sønn av Joseph Kennedy II, som også satt i Representantenes hus. Han er barnebarn av senatoren Robert F. Kennedy, som ble skutt og drept i 1968.

Robert F. Kennedy var broren til president John F. Kennedy, som ble skutt og drept i 1963, samt Edward (Ted) Kennedy, som var senator i hele 47 år.

Innflytelse

– Joe har en strålende karriere foran seg. Han er veldig kompetent og dedikert, og har i tillegg et familienavn som klinger bra. Han kommer til å få mye innflytelse, sier partikollega Barney Frank, som trer til side fra vervet i Representatenes hus.

Selv sier Kennedy at han tror han ble valgt på grunn av sine meninger – ikke på grunn av sitt etternavn.

Kennedy har yrkesbakgrunn som aktor, og har også jobbet med valgkampanjene til sin grandonkel Edward Kennedy, som døde i 2009.

Les mer om Kennedy-klanen i amerikansk politikk

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt