Nytt angrep mot militæranlegg i Syria

Minst ni personer er drept og rundt 100 såret i et selvmordsangrep mot et militært hovedkvarter i den syriske byen Deir Ezzor. Angrepet har gjort stor skade på bygninger og biler, opplyser myndighetene.

FN-observatører i Deir Ezzor

FN-observatører tar skadene etter eksplosjonen i Deir Ezzor i øyensyn.

Foto: SANA / Reuters

Fjernsynsbilder fra stedet viser store mengder blod på bakken, en ødelagt bygning og utbrente bilvrak.

Det statlige fjernsynet legger skylden på en selvmordsbomber. Gjerningsmannen skal fylt en bil med sprengstoff og utløst eksplosjonen som først og fremst gikk ut over parkeringsplassen ved militæranlegget.

Den største opposisjonsgruppen, Det syriske nasjonalrådet, mener myndighetene må ta hele ansvaret på grunn av det rådet kaller den kriminelle bombingen i mange syriske byer, blant dem eksplosjonen i Deir Ezzor i dag.

Stor bombe

Ødelagt tankbil i Deir Ezzor

Et av flere kjøretøyer som ble ødelagt i eksplosjonen.

Foto: SANA / Reuters
Restene av det militære hovedkvarteret i Deir Ezzor

Restene av det militære hovedkvarteret etter eksplosjonen.

Foto: SANA / Reuters

Det syriske utenriksdepartementets talsmann Jihad Makdisi hevder på Twitter at bomben inneholdt 500 kilo sprengstoff.

Han opplyser også at FN-observatører har kommet til stedet.

Aktivister i organisasjonen Det syriske menneskerettsobservatoriet bekrefter angrepet, og sier det ble fulgt av kraftig skyting.

Eksplosjonen i Deir Ezzor er den første i byen siden opprøret i Syria startet i mars i fjor, men i går klarte myndighetene å avverge et bombeangrep. Deir Ezzor ligger 110 kilometer fra grensen til Irak ved elven Eufrat.

Flere liknende angrep

Dagens angrep er det foreløpig siste i en rekke aksjoner mot militære anlegg i Syria de siste månedene. Det siste rammet et militærkompleks i Damaskus for en ukes tid siden. Da ble 55 mennesker drept.

I Aleppo-provinsen nord i landet traff en rakett det regjerende Baath-partiets kontorer. I går foregikk de største demonstrasjonene hittil mot myndighetene i byen Aleppo.

Ytterligere ti mennesker er drept i andre voldshendelser. Den alvorligste skjedde i Aleppo-provinsen der ei mor og hennes to barn ble drept, ifølge eksilgruppen Det syriske menneskerettsobservatoriet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt