Nytt angrep mot en moske i Sverige

En moske i Uppsala i Sverige har blitt forsøkt påtent ved 05-tiden natt til torsdag. Vitner forteller politiet at de har sett en mann kaste en brannbombe mot moskeen.

– Vi fikk melding om at noen hadde kastet en molotovcocktail mot moskeen, og at noen har skrevet noen hatord på bygningen, sier Torsten Hemlin i Uppsala-politiet til den svenske avisen Aftonbladet.

Brannvesenet og politiet rykket ut, men flammene hadde dødd ut innen politiet kom til stedet, opplyser Hemlin.

– Så vidt jeg har forstått, har ikke moskeen begynt å brenne. Ilden sloknet av seg selv. Men det er like fullt alvorlig at noen har kastet en molotovcocktail, sier Hemlin.

Flere angrep i romjulen

Dette er den tredje moskebrannen på få dager i Sverige.

Rundt klokken kvart over tre natt til mandag gikk nok en brannalarm i en svensk moske. Det var i utkanten av Eslöv i Skåne, at brannen oppsto i et kjellerlokale som brukes som moske. Ingen ble skadd i brannen, men politiet mistenker at brannen er påsatt. Brannen etterforskes nå som forsøk på mordbrann.

Første juledag brant det i en moske i Eskilstuna i Sverige, denne brannen er det også mistanke om at er påsatt. Fem mennesker ble skadd i brannen, og det skal ifølge vitner har blitt kastet en brennende gjenstand gjennom et vindu i bygningen.

SISTE NYTT

Siste nytt