Nyhetshelikopter styrtet i sentrum av Seattle

Minst to personer har mistet livet etter at et helikopter fra en lokal tv-stasjon styrtet i den amerikanske byen i ettermiddag.

Helikopterstyrt i Seattle

Helikopteret eksploderte og antente tre andre biler da det traff gaten.

Foto: Kelly Koopmans / Ap

Helikopterstyrt i Seattle

Ulykken skjedde like ved landemerket Space Needle i Seattle.

Foto: Ap

Helikopteret fra den lokale tv-stasjonen Komo-TV hadde akkurat tatt av fra hustaket til nyhetsbygget da det styrtet på gaten og eksploderte.

To døde

Helikopteret traff tre biler på gateplanet som også begynte å brenne.

Ifølge brannvesenet i byen har to mennesker mistet livet. En person i slutten av 30-årene er sendt til sykehus med alvorlige brannskader.

– Haleroret er det eneste som er igjen av helikopteret, sier Kyle Moore som er talsmann for brannvesenet.

Ulykken skjedde i 8-tiden lokal tid rett ved det ikoniske bygget Space needle i Seattle sentrum. Det er også andre turistattraksjoner i nærheten.

Ukjent årsak

Årsaken til den dramatiske ulykken er ikke kjent, men flere medier melder at fartøyet skal ha truffet siden av bygningen da det forsøkte å lette.

Ifølge en meteorolog CNN har snakket med skal været trolig ikke ha spilt inn. Det var klar sikt og lite vind da ulykken skjedde.

Tirsdagens ulykke etterforskes nå av den amerikanske lufthavarikommisjonen og området rundt er sperret av fram til i morgen.

Det har også tidligere vært lignende ulykker i USA med nyhetshelikoptre.

Minst to personer har mistet livet etter at et helikopter fra en lokal tv-stasjon styrtet i den amerikanske byen i ettermiddag.

SE VIDEO: Nyhetshelikopteret fra en lokal tv-stasjon styrtet i sentrum av Seattle i rushtiden.

I Phoenix i 2007 kolliderte to helikoptre i luften da de var i ferd med å dekke en biljakt. Fire mennesker mistet livet, og hendelsen førte til en full gjennomgang av hvordan tv-stasjoner opererer sine helikoptre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt