NRK Meny
Normal

Nyhetsbyråer: USA og Cuba gjenåpner ambassader

USA og Cuba skal ha blitt enige om å gjenåpne ambassadene. Landene har ikke hatt diplomatisk kontakt siden Fidel Castro tok over makten på Cuba i 1959.

USA vil kunngjøre at de to landene har blitt enige om å gjenåpne ambassadene i Washington D.C. og Havanna, opplyser en representant for den amerikanske regjeringen til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters bekrefter Det hvite hus at Obama vil komme en en uttalelse om USAs forhold til Cuba klokka 17 norsk tid.

Mange ble overrasket da USAs president Barack Obama i desember i fjor kunngjorde at USA endrer sin politikk overfor Cuba etter 50 år med et svært kjølig forhold. I flere måneder hadde de to landene da holdt hemmelige forhandlinger om å gjenoppta de diplomatiske forbindelsene.

Obama: Nytt kapittel i vår historie

USAs president Barack Obama kunngjorde i desember 2014 at USA vil endre sin politikk overfor Cuba. Nå gjenåpnes ambassadene i Washington D.C. og Havanna.

Over 50 år med anspent forhold

Helt siden Fidel Castro tok makta på Cuba i 1959 har det vært et kjølig forhold mellom USA og Cuba, som kun ligger noen hundre kilometer fra Florida. I 1961 forsøkte rundt 1.500 eksilcubanene å styrte Castro-regimet. Invasjonen av Grisebukta var støttet og finansiert av USA og økte spenningen mellom de to landene. Deretter fulgte Cubakrisen i 1962 hvor Sovjetunionen trappet opp det militære nærværet på Cuba og førte USA og Sovjetunionen på randen av atomkrig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt