Nyfødt reddet ut av avløpsrør i Sør-Afrika

Redningsarbeidere i den sørafrikanske byen Durban rykket ut etter at forbipasserende hørte babyskrik fra innsiden av et betongrør.

En nyfødt baby ble reddet ut av et avløpsrør i byen Durban i Sør-Afrika. Operasjonen tok flere timer, og da de endelig fikk den lille jenta ut var det stor jubel fra folk som stod og så på. Det var naboer som varslet at de hørte gråt under bakken. Det er ukjent hvordan babyen havnet i røret, og hvem foreldrene hennes er. Saken etterforskes som drapsforsøk.

HER BLIR HUN REDDET: En nyfødt baby ble reddet ut av et kloakkrør i byen Durban i Sør-Afrika. Operasjonen tok fire timer.

I flere timer gjøv redningsarbeiderne løs på avfallsrøret med hammer og meisel. Til slutt kunne de løfte ut den nyfødte jenta – i live.

Til jubelrop og klapp fra folk som hadde samlet seg på stedet, ble det nakne, gråtende spedbarnet løftet ut i solskinnet.

Kloakkrør

Fem-seks meter nede i dette betongrøret lå jenta forlatt i flere timer før hun ble reddet av at noen oppdaget hennes fortvilte skrik.

Foto: Reuters

Hun ble umiddelbart undersøkt av helsepersonell på stedet og pakket inn i varmelaken, før hun ble fraktet til sykehus.

Ifølge den lokale journalisten Bernadette Wilks skal den nyfødte jenta ha vært nedkjølt, men slapp mirakuløst unna med mindre skrubbsår.

– Ethvert barn som overlever x antall timer – og det høres ut som om det var minst fem timer – i et avløpsrør, på dag to eller tre etter fødselen er et mirakel. Jeg syns det er ved hjelp av nåde fra oven at hun er så stabil som hun er, sier overlege Tim Hardcastle ved Inkosi Luthuli Central sykehus til East Coast Radio.

Fem-seks meter nede i betongrøret

Spedbarnet blir nå behandlet i kuvøse på sykehus i Durban og skal være i god form.

Robert McKenzie som er talsperson for KwaZulu-Natal Emergency Medical Services sier til sørafrikanske ABC News at babyen hadde blitt skylt flere meter ned i betongrøret da hun ble funnet.

– Hun har blitt skylt ned rundt fem eller seks meter i røret, som er rundt 30 centimeter i diameter.

– Tilstanden hennes er stabil, så dette redningsoppdraget endte godt i dag, sier McKenzie, som tilskriver æren både dyktige redningsarbeiderne og et lokalsamfunnsom trådte støttende til.

Laster Twitter-innhold

Etterforskes som drapsforsøk

Under redningsoperasjonen skal naboer ha bidratt med kjøkkenmøbler slik at redningsarbeiderne kunne sikre gravestedet, så leire og jord ikke skulle kollapse over den nyfødte.

Ifølge nyhetsbyrået Ap er det ukjent hvordan babyen havnet i røret, om hun ble dumpet og hvem som er hennes foreldre. Politiet etterforsker saken som drapsforsøk.

Ifølge Barnevernstjenesten i Johannesburg dumpes rundt 2000 og 3000 nyfødte spedbarn av sine foreldre hvert år i Sør-Afrika.

SISTE NYTT

Siste nytt