Nye flyangrep mot Gazastripen

Ti personer er drept i nye israelske luftangrep mot mål på Gazastripen mandag morgen.

Bombet sportssenter i Gaza by

Restene av et sportssenter i Gaza by som ble bombet natt til mandag.

Foto: MARCO LONGARI / Afp

Tre av dem satt i en bil som ble angrepet sentralt på Gazastripen, og tilhører samme familie, melder nyhetsbyrået AFP.

I tillegg døde en kvinne som ble såret i et angrep mot en bydel i Gaza by i går kveld. Tre andre ble også drept i angrepet.

En mann er funnet død nord på Gazastripen. Ytterligere to er drept i andre angrep.

I alt 87 personer på palestinsk side er til nå drept, ifølge AFP som siterer palestinske kilder. Også tre israelere er drept siden krigen startet i forrige uke.

Den israelske hæren (IDF) melder at 80 mål ble angrepet natt til mandag, ifølge BBC . 11 raketter er skutt ut fra Gazastripen mot Israel. En av dem traff i formiddag et bolighus rundt 30 kilometer sørøst for Tel Aviv og en slo ned i Ashkelon, ifølge IDF.

Blodigste dag hittil

Søndag ble den hittil blodigste dagen i den siste opptrappingen, med hele 31 dødsofre.

I et av de israelske luftangrepene, som kommer som følge av raketter skutt av Hamas inn i Israel, ble tolv sivile drept. Målet var en militant palestiner, ansvarlig for rakettangrep mot Israel.

Ti av de drepte i angrepet kom fra samme familie. Søndag opplyste kilder i det israelske forsvaret til avisa Haaretz at den palestinske familiens hus ble bombet på grunn av en teknisk feil.

Økt diplomati

De diplomatiske forsøkene på å få stanset den blodige konflikten trappes nå opp. Mandag kommer FNs generalsekretær Ban Ki-moon til Kairo. Egypt leder forsøkene på å forhandle fram en våpenhvile mellom Hamas og Israel.

Egypts president Mohamed Mursi møtte forrige uke Hamas' politiske leder Khaled Meshaal på Gazastripen.

En nær medarbeider av Meshaal, Izzat Risheq, skriver på Facebook at Hamas kun vil gå med på en våpenhvile dersom Israel «stanser aggresjonen, avslutter politiske likvideringer og hever blokaden av Gazastripen».

SISTE NYTT

Siste nytt