Tåregass og vannkanoner mot demonstranter i Tyrkia

Politiet i byen Izmir tok i bruk tåregass og vannkanoner da 20.000 mennesker tok til gatene for å protestere mot ulykken som tok livet av minst 282 gruvearbeidere.

Politiet brukte tåregass og vannkanoner for å få kontroll over 20.000 demonstranter i den tyrkiske byen Izmir torsdag. Demonstrantene protesterer etter gruveulykken i Soma tirsdag 
kveld. Samtidig streiket medlemmene i fire store fagforeninger på grunn av ulykken.

VIDEO: Politiet bruker vannkanoner mot demonstranter i Izmir.

Raseriet har spredd seg til flere byer etter tirsdagens ulykke i kullgruven utenfor Soma, og i går demonstrerte flere tusen mennesker i Soma, Ankara og Istanbul.

I dag innledet de tyrkiske fagforeningene en streik som skal vare i 24 timer, og på formiddagen brøt det ut nye protester i Izmir vest i landet.

Politiet grep inn da over 20.000 hadde samlet seg, og skjøt med vannkanoner og tåregass mot folkemengden, melder AFP.

Sjefen for fagforeningsunionen DISK skal være sendt til sykehus.

Fagforeningene mener arbeidernes liv og helse ble satt i fare for å spare på utgiftene, og krever at de ansvarlige for kullgruven skal stilles for retten.

«Flere hundre av arbeiderne våre har blitt forlatt for å dø helt fra begynnelsen, ved å bli tvunget til å jobbe under grusomme forhold for å oppnå maksimal profitt,» heter det i en uttalelse fra DISK.

Les også: Sinte pårørende jaget statsministeren
Les også: Skrøt av kostnadskutt i gruven

De ber arbeiderklassen og venner av arbeiderne om å kle seg i svart for å vise sin støtte.

Det er fortsatt uklart hvor mange arbeidere som fortsatt befinner seg i kullgruven. Eierne mener det er rundt 90 personer, men overlevende og redningsarbeidere tror tallet er høyere. Myndighetene regner ikke med at det er noen flere overlevende.

Les: Gruvebyen Soma tar farvel med sine døde
Les:
Vannkanoner og tåregass mot demonstranter

Demonstrasjoner i Istanbul

Politiet skjøt med tåregass og gummikuler mot demonstranter i Istanbul onsdag.

Foto: OZAN KOSE / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt